2019. április 4., csütörtök

Törökbecsei tanács Vučićnak:

„Ahhoz, hogy jól megtanuljon magyarul, le kell feküdnie egy magyar nővel”

Törökbecsei tanács Vučićnak: „Ahhoz, hogy jól megtanuljon magyarul, le kell feküdnie egy magyar nővel”

A törökbecsei Idegenforgalmi Szervezet igazgatója Saša Dujin Aleksandar Vučić szerb elnök törökbecsei látogatása során azt mondta, hogy ebben a községben úgy tartják, akkor lehet a legjobban megtanulni magyarul, ha az illető lefekszik egy magyar nővel. Mindezt élőben közvetítette több televízió is, többek között a Pink is, írja a 021.rs portál.
Erre a szexista kijelentésre a Vajdasági Szociáldemokrata Liga hívta fel a figyelmet.
A kijelentést a Pink Televízió élőben közvetítette. Dujin pedig annak kapcsán mondta ezt Szerbia elnökének, hogy Vučić ismét azt mondta, muszáj megtanulnia magyarul.
A felháborító kijelentés miatt a VSZL Saša Dujin leváltását követeli.
“Annak ellenére, hogy arra hivatkozik, hogy ez a mondás arrafelé, Dujin megmutatta, hogy nem tud civilizáltan viselkedni, megsértette a magyar kisebbség képviselőit, és megmutatta, hogy egyáltalán nem tiszteli a nőket. A Szerb Haladó Pártnak el kellene határolódnia az effajta kijelentésektől és viselkedéstől”, írja közleményben a VSZL törökbecsei szervezete nevében Nevena Subotić.
2019. április 4. [13:10]
https://szabadmagyarszo.com/2019/04/04/torokbecsei-tanacs-vucicnak-ahhoz-hogy-jol-megtanuljon-magyarul-le-kell-fekudnie-egy-magyar-novel/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése