Oldalak

2024. augusztus 27., kedd

Elemző: Politikai szempontból több okból is sikeres Magyar Péter kórházjárása

 A Szabad Európa honlapja

2024. augusztus 27.

Jó reggelt kívánunk! 
Legfontosabb cikkeink ma reggel:

Elemző: Magyar Péter nem unikálisat csinál, csak azt, ami egy ellenzéki politikus dolga
Politikai szempontból több okból is sikeresnek tartja Magyar Péter kórházjárását Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója. Folyamatosan fenntartja a témát és a figyelmet, ismétli az üzeneteit és lépéskényszerbe hozza a kormányt. A Tisza Párt elnökének előző napi bejelentései csak erősítik ezt a fajta politizálást.

A gyerekekre, fiatalokra koncentrálva „képességfejlesztésben” nyomulnak tovább a szcientológusok
Ugyan a korábbi botrányok után az elmúlt években kevesebbet hallani a Magyarországi Szcientológia Egyházról, a hivatalosan egyházként el nem ismert szervezet továbbra is aktív, miközben a jelek szerint igyekszik némileg elfedni a tevékenységei során, hogy valójában róla van szó.

Hello.Tourist! – a legénybúcsúsoktól a Louis Vuitton-vásárlókig
A 150 éves Budapest egyre népszerűbb utazási célpont. Tavaly 3,2 millió külföldi turista érkezett a magyar fővárosba; és a szakértők azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a szám megduplázódik. Ez vajon mindenkinek jó, vagy csak azoknak, akik ebben anyagilag érdekeltek? Erre keressük a választ a Szabadonban.

A német kancellár szigorításokat ígért a solingeni terrortámadás után
Olaf Scholz a késviselési szabályok szigorítására és az elutasított menedékkérők hazatoloncolásának felgyorsítására tett ígéretet, miután egy feltételezett iszlamista támadó szombat este három embert késelt halálra Solingenben.

Nagy hatótávolságú fegyvert fejlesztett Ukrajna az oroszországi célpontok támadására
Ukrajna tájékoztatása szerint a Paljanyicja nevű, új rakétadrónok bevetésével megkerülhetők a Nyugat által szállított fegyverek oroszországi célpontok elleni használatát érintő korlátozások.

Irán szerint meggyengült Izrael elrettentő ereje a Hezbollah elleni támadással
Egy nappal azután, hogy a szemben álló felek több száz rakétát lőttek ki egymásra, Izrael hétfőn újabb csapásokat mért a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezetre Libanonban.
 
Amit még tudni érdemes
Magyarország tengeri kikötőjét szeptember 2-án elkezdik építeni, de változtak a tervek (HVG)
Magyarország nem „kikötőt vett” Triesztben, hanem egy koncessziót, jelen állapotban használhatatlan rakparttal, plusz egy kármentesítésre szoruló volt iparterületet, amelyet ráadásul folyamatban lévő jogi eljárások terheltek. A terminál fejlesztésében nem is történt előrelépés mostanáig, azaz öt év alatt.

Van valami egészen furcsa a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség Budapestre költözésében (444)
Egy júliusi kormányhatározatból derült ki, hogy a magyar kormány „üdvözli azt a szándékot, hogy a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség Budapestre kívánja áthelyezni a székhelyét”. A pénzügyminiszternek 2025-re közel 600 millió forintot kell biztosítania erre, azonban valójában semmi nyoma nincs annak, hogy a szövetség tényleg döntött volna a költözésről.

Minden jót kíván a mai napra:
A Szabad Európa budapesti szerkesztősége

szabadeuropa@rferl.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése