Oldalak

2024. szeptember 16., hétfő

Elemző: Orbán érzi, hogy hangsúlyváltás szükséges, és a mezei fideszest is meg kell nyugtatni

A Szabad Európa honlapja

2024. szeptember 16.

Lakner Zoltán: Szó nincs arról, hogy a kormány most hirtelen visszatérne a kormányzáshoz
Már nem csak a Fidesz VIP-nek beszélt Orbán Viktor Kötcsén, érzik, hogy hangsúlyváltásra van szükség, és a mezei fideszest is meg kell nyugtatni, hogy látja a Tisza előretörését, de ura a helyzetnek – mondja Lakner Zoltán politológus.

László Csaba: Komoly szerénységet javasolnék a kormánynak a növekedési terveknél
„Nagy kérdés, hogy miből fog cukorkát osztani a kormány”mondta a korábbi pénzügyminiszter 2026-ról. Szerinte Orbán Viktor nyilatkozataiból biztosra vehető az újabb osztogatás, ami pedig inflációval fenyeget, és ha nem lesz erős kezekben a jegybank, újabb recesszió jöhet.

Újabb merényletkísérlet célpontja lehetett Donald Trump
Egy 50 éves férfit tartóztattak le, aki a gyanú szerint merényletet tervezett a volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje ellen a Trump International Golf Club területén. A titkosszolgálat emberei rálőttek a férfira, akinél egy AK-47-es fegyvert találtak.

„Az expressz házhozszállítás madridi aranyifja” – így hivatkozik a spanyol sajtó az Amerikában letartóztatott Horváth Bencére
Magyar útlevele volt a 2016-ban még a spanyol válogatottat is szponzoráló cég vezetőjeként ismert, idén augusztusban az Egyesült Államokban letartóztatott Horváth Bencének – írja az El Confidencial spanyol lap. Az ottani sajtóban az ügyről elsőként beszámoló újság szerint a férfi a legelitebb iskolákba járhatott Spanyolországban.

Körülbelül kétmillió fecske hiányzik az országból – Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője
Mi az oka annak, hogy az utóbbi bő tíz évben nyaranta kétezer tonnával több szúnyog, bögöly, légy és egyéb undormány keseríti életünket? Miért lett a Magyar Madártani Egyesület a világ egyik legjobban, legbeágyazottabban működő civil szervezete? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaptunk az egyesület szóvivőjével, Orbán Zoltánnal készített interjúnkból.

Toldi Péter ultrafutó: „Én csak szeretek futni”
Toldi Péter a szó legszebb értelmében amatőr sportoló: szegedi agrármérnökként a saját szórakoztatására, szabadidejében kezdett el futni. Ment neki, ezért egyre többet akart: legutóbb megnyerte a 480 kilométeres Hell Race-t, azaz Pokoli Futamot a Himalájában, ráadásul pályacsúccsal. A Szelfi vendége Toldi Péter ultrafutó volt.

Karácsony Gergely: Az évtized legnagyobb árvize közeledik Budapest felé
Hétfőtől harmadfokúra emelik az árvízvédelmi készültséget a fővárosban. Lezárják a rakpartokat, a Margit-szigetet, védekeznek a Római-parton is. A tetőzés a jövő hét második felében várható, nyolc métert meghaladó vízszinttel, és lassú lesz az apadás. Közép-Európában már emberéleteket követelt az árvíz.

Újabb tranzitzónás perben marasztalták el a magyar államot Strasbourgban
A menedékkérő anyát és négy gyermekét tizenhét hónapon át tartották jogellenesen fogva embertelen körülmények között. Ez a tizennegyedik strasbourgi per, amelyet a Magyar Helsinki Bizottság ügyfelei megnyernek a magyar állammal szemben. A legtöbb ügyfelük gyermek volt.

Amerikai aktivistákat ítéltek el az orosz befolyásolási művelethez kapcsolódó vádak alapján
Egy floridai esküdtszék elítélt négy polgárjogi aktivistát, amiért az orosz titkosszolgálat műveletének keretében megpróbálták befolyásolni az amerikai politikát.
 
Amit még tudni érdemes
Orbánék kövéből épül a Budapest–Belgrád vasút (444)
A lap kiderítette, hogy Orbán Viktor közvetlen családtagjai is profitálnak a hatalmas állami építkezésből, ugyanis a család bányájából szállítottak építőanyagokat a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításához. Erről a 444 belső dokumentumokból szerezett tudomást, de az információt megerősítette két fuvarozó cég is.

Visszaadták Völner Pál családjának a korábban lefoglalt autókat, köztük egy Porschét és egy Lexust (24.hu)
Újra használhatja a korrupcióval vádolt Völner Pál családja azokat az autókat, amelyeket a volt államtitkár ellen indult büntetőeljárás alatt foglaltak le a hatóságok. A portál értesülése szerint egy Lexust, egy Mini Coopert és egy Porsche sportautót kapott vissza a Völner család.

Tízezer forintot kaptak, hogy a fideszes jelöltre szavazzanak (Telex)
Szegiben a június 9-i választás előtt hirtelen sokkal több lett a szavazó, 102 emberrel lettek többen a településen, és közülük 70-en csak a választás hetében jelentkeztek be, akik a helyszíni riport szerint tízezer forintot kaptak, hogy a fideszes jelöltre szavazzanak.

szabadeuropa@rferl.org 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése