Oldalak

2024. szeptember 6., péntek

Ha nem lép sürgősen a kormány, akkor újabb százmillió eurós bírságok jöhetnek

 A Szabad Európa honlapja

2024. szeptember 6.

Jó reggelt kívánunk! 
Legfontosabb cikkeink ma reggel:

Egy hete van a kormánynak, hogy megússza a százmillió eurós bírságokat
Az Európai Bíróság ítélete értelmében kétszázmillió eurót már biztosan fizetni kell, és ha nem változik a magyar menekültügyi szabályozás, akkor ehhez társul egy több mint nyolcvanmillió eurós kényszerítő bírság. A kormány eltökélt, hogy nem fizet, az Európai Bizottság kíméletes, de könyörtelen behajtásra készül.

Magyar fedőcég is felbukkant az oroszok által pénzelt amerikai médiavállalatról szóló vádiratban
Vádat emeltek a hatóságok a Russia Today (RT) két alkalmazottja ellen egy olyan amerikai médiavállalat titkos finanszírozása és irányítása miatt, amely több ezer, orosz érdekeket támogató videót tett közzé. Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumának vádiratában egy magyar céget is megemlítenek.

Mi lesz még a csomagban? A választási körzethatárok módosítását javasolja az NVI
A demográfiai változások miatt bele kell nyúlni a választási térképbe a 2026-os választások előtt. Persze ezt már 2022 előtt meg kellett volna tenni, de akkor nem érezte fontosnak a Fidesz. Várhatóan most sem csak a Nemzeti Választási Iroda javaslatait valósítja majd meg a kormánypárt.

Integritás Hatóság: Az ORÖ és az Emmi törvényt sérthetett a Híd a munka világába programban
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) felelőtlen gazdálkodása és az EU-s támogatási program akkori irányító hatósága, az Emmi hanyagsága okozta a Híd a munka világába nevű projekt sikertelenségét – állapította meg az Integritás Hatóság vizsgálata. Minimum 1,3 milliárd forintnyi kárt okozott a magyar adófizetőknek a felelőtlen gazdálkodás és a hanyag tulajdonosi hozzáállás a hivatal szerint.

Vlagyimir Putyin: Ukrajna oroszországi betörése nem módosít a háborús célokon
Az orosz elnök szerint az ukrán hadsereg friss kurszki behatolása nincs hatással a „különleges katonai műveletre”.

Ismét összeül az Ukrajnát támogató nemzetközi koalíció Németországban
Az amerikai védelmi miniszter vezetésével több mint ötven szövetséges ország képviselői tárgyalnak pénteken az ukrajnai fegyverszállításokról, miután az orosz hadsereg a háború egyik legtöbb halálos áldozatot követelő légicsapását hajtotta végre a héten.
 
Amit még tudni érdemes
Az új szabályozás adhatja meg a Balatonnak a kegyelemdöfést (HVG)
Ahol a civilek utánajártak, Alsóörstől Csopakon át Zánkáig a közösségi zöldterületek beépíthetőségét szentesíti az akár heteken belül életbe lépő szabályozás.

22 milliárd forintnyi közpénzből újították fel azon kastélyokat, amelyeket most Lázárék privatizációra kínálnak (Telex)
Az állam privatizációra kínál 48 kastélyt, amelyek közül többet EU-s és állami közpénzmilliárdokból újítottak fel az elmúlt években (gyakran kormányközeli vállalkozók).

 
Minden jót kíván a mai napra:
A Szabad Európa budapesti szerkesztősége

szabadeuropa@rferl.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése