Oldalak

2024. szeptember 19., csütörtök

Ön is így látja?

A VMSZ szerint Délvidék „külön területi autonómiát képez”

 
Fotó: tanjug.rs

Mára mindenki számára világossá vált, hogy a VMSZ egyre kevésbé működik hiteles délvidéki magyar politikai pártként, inkább amolyan érdekcsoportot alkot.

Igaz, a programjában (amely a vmsz.org.rs honlapon található) ma is szerepel például Vajdaság területi autonómiája és a magyar autonómia, de a VMSZ létezése óta egy konkrét lépést sem tett annak megvalósítása irányában.

Még csak nem is beszélt róla.

Idézetek a VMSZ programjából: 

„Vajdaság Autonóm Tartomány, Szerbián belül, külön területi autonómiát képez.”

“A VMSZ támogatja Vajdaság, mint fejlett, demokratikus és decentralizált eurórégió, széleskörű és valós autonómiáját, törvényhozó, végrehajtó és igazságszolgáltató funkciókkal…”

Ön is úgy érzi, hogy Délvidék területi autonómiát élvez (vagy az elmúlt évtizedben kicsit is közelebb került ahhoz)?  

“A VMSZ következetesen kiáll az 1999-ben véglegesített autonómiakoncepciója mellett, miszerint a Vajdaság Autonóm Tartományban a magyar többségű községek és az azokkal határos, magyar többségű települések, a magyar közösség önazonosságának hatékonyabb megőrzése és fejlesztése, valamint valós érdekképviselete céljából létrehozzák a magyar autonómiát. Azt akarjuk, hogy sorsunkat ne mások irányítsák…”.

Ön is úgy érzi, hogy a sorsunkat nem mások irányítják?

Egyértelmű tehát, hogy a VMSZ a saját programját sem tartja tiszteletben.

Amióta összefogott a délvidéki magyarságnak (is) a kilencvenes években mérhetetlen szenvedést okozó (“haladókká” átvedlett) “volt” radikálisokkal, a VMSZ sokak szerint aligha tekinthető az itteni magyarok érdekszervezetének.

Főleg azok után, hogy asszisztált a szerb rezsimnek a magyarságot megalázó megmozdulásaihoz, mint amilyen pl. a Délvidék elszakítása 100. évfordulójának látványosan provokáló megünneplése.

https://delhir.info/2024/09/19/a-vmsz-szerint-delvidek-kulon-teruleti-autonomiat-kepez/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése