Oldalak

2024. október 10., csütörtök

Tisza Párt: Vicsek Annamária közleménye arcpirító


A párt képviselői a közeljövőben Vajdaságba látogatnak

<span class="entry-title-primary">Tisza Párt: Vicsek Annamária közleménye arcpirító</span> <span class="entry-subtitle">A párt képviselői a közeljövőben Vajdaságba látogatnak</span>

 2024. október 8. 12:37 

„Határozottan visszautasítjuk Vicsek Annamária, fideszes képviselő alaptalan rágalmait” – írja a Szabad Magyar Szóhoz is eljuttatott közleményében a Tisza Párt, reagálva arra, hogy Vicsek Annamária, a Fidesz-KDNP EP képviselője szerint Magyar Péter pártja beállt a magyarellenes parlamenti képviselők közé.

Az ügy előzménye, hogy az Európai Parlament Szerbia-küldöttsége keddi ülésén megválasztotta új vezetőségét. A Fideszt is tömörítő Patrióták Európáért (PfE) frakció az alelnöki tisztségre Vicsek Annamáriát, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusát, fideszes képviselőjét jelölte. A Magyar Péter által vezetett Tisza Párt a vajdasági képviselővel szemben egy görög jelöltet támogatott, aki a pártcsaládjának, az Európai Néppártnak a jelöltje volt. Végül őt választották meg a tisztségre, emlékeztet a Telex.

Vicsek Annamária ezután azt mondta, elkeserítőnek tartja, hogy a Tisza Párt beállt a magyarellenes parlamenti képviselők közé és odáig süllyedt, hogy egy magyar jelölttel szemben görög ellenjelöltet terjeszt fel. Szerinte „nem ez az első alkalom, hogy Magyar Péter a vajdasági magyarokat támadja, viszont ma közvetlenül akadályozta, hogy vajdasági magyar európai parlamenti képviselőt a Szerbiával kapcsolatokat ápoló küldöttség vezető tisztségére válasszanak”.

A Tisza Párt közleményében azt írja, határozottan visszautasítják Vicsek Annamária „minden alapot nélkülöző vádaskodásait”.

A TISZA Párt egyik legerősebb legitimációs minimuma pontosan a hazánk iránti feltétlen hűség és szeretet, ami minden személyi- és pártérdek felett áll, írják.

„Vicsek Annamária közleménye már csak azért is arcpirító, mert az általa felemlegetett szavazás, melynek eredményeképpen a görög képviselő nyerte el az alelnöki pozíciót, titkos volt. Tehát Vicsek Annamáriának nem lehetnek alátámasztható információi a Tisza Párt képviselőinek szavazatáról. Persze már megszoktuk képviselő asszony hazai pártcsaládjától, a Fidesztől, hogy saját érdekei mentén kiforgatják a valóságot, határon innen és határon túl is” – írták.

A TISZA Párt teljes vállszélességgel kiáll a vajdasági, és minden magyar határon túli magyar honfitársunk érdekeiért, hangsúlyozzák.

„Ne felejtsük el, hogy éppen a Fidesz szavazott a határon túli magyarok érdekei ellen az EP-ben szeptemberben, amikor nekik köszönhetően a Nyugat-Ukrajnából magyar anyanyelvű menekülteket minden további segítségnyújtás nélkül tettek utcára magyarországi szálláshelyükről. Pártunknak kifejezetten jó kapcsolata van a határon túli magyarsággal, így a vajdasági magyarokkal is, számtalan meghívást kaptunk már, melynek Magyar Péter a közeljövőben eleget is fog tenni.”

Korábban a Telex írt arról is, hogy a fideszesek frakcióját karanténba zárták, ami miatt nem kapnak vezető tisztségeket. Ez az EP-alelnökökkel kezdődött, és a szakbizottsági vezetőkkel folytatódott. Most a különféle országokkal foglalkozó delegációk esetében is ugyanúgy kizárták az elnöki helyekből a PfE-t.

https://szmsz.press/2024/10/08/tisza-part-vicsek-annamaria-kozlemenye-arcpirito/

 

Vicsek: A Tiszások pár hónap alatt olyan mélyre süllyedtek, amihez a DK-nak évekre volt szüksége

2024. okt. 9. 18:41

„A Tiszások már megint kiforgatják a valóságot” – kezdi Facebookon közzétett videóját Vicsek Annamária vajdasági politikus, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, a Patrióták Európáért frakció tagja.

Vicsek emlékeztet, hogy pár napja számolt be arról, hogy az Európai Parlament Szerbia küldöttségének alakuló ülésén a Tisza Párt képviselője egy görög ellenjelöltet állított vele, vajdasági magyarral szemben.

„Annak ellenére, hogy a parlamenti szokásjog szerint a Patrióták frakciójának járt volna ez a második alelnöki hely. Erre reagálva a Tiszások betámadtak, hogy kiforgatom a valóságot. A tények makacs dolgok és magukért beszélnek” – mondja a videóban Vicsek, majd felteszi a kérdést:

„Ti tényleg elhiszitek, hogy Dávid Dóra ezek után rám szavazott?”

Vicsek Annamária azzal zárja videóját, hogy szerinte a Tisza Pártnak pár hónap alatt sikerült olyan mélyre süllyednie, amihez a DK-nak évekre volt szüksége.

https://szmsz.press/2024/10/09/vicsek-a-tiszasok-par-honap-alatt-olyan-melyre-sullyedtek-amihez-a-dk-nak-evekre-volt-szuksege/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése