Oldalak

2024. május 9., csütörtök

Sebők: Gojkovićtyal a haladók Vajdaságban visszatértek a radikális gyökerekhez

 Sebők: Gojkovićtyal a haladók Vajdaságban visszatértek a radikális gyökerekhez

2024. máj. 8. 19:42

„A Szerb Haladó Párt ma, a tartományi parlament második rendes ülésén Vajdaságot minden hatalomtól megfosztotta. Itt már senkit sem kérdeznek, semmiről. Sem a parlamentet, sem a kormányt. Az összes Minden döntést egy helyen hoznak meg, a belgrádi Andrić körúton. Minden döntést Aleksandar Vučić hoz meg, aki minden vajdasági várost, községet és helyi közösséget maga irányít” – írta szerkesztőségünkhöz szerdán eljuttatott közleményében Sebők Róbert, a Szabadság és Igazság Párt (SSP) tartományi képviselője, frakcióvezetője.

Ilyen döntéssel küldték vissza Maja Gojkovićot is, hogy a tartományi kormány elnöke legyen, írja Sebők.

– Amikor elvették tőle a minisztériumot, mert még Szerbia legterjedelmesebb kormányában sem volt számára hely – pedig ennek a kormánynak annyi minisztere van, mint a német és a francia kormánynak együttvéve – ezért összecsomagolták, és ideküldték a vajdasági kormányba, ami az elfelejtettek otthona – fogalmaz a politikus.

Sebők Róbert hangsúlyozza:

Maja Gojković megválasztásával a haladók megmutatták, hogy nincs jobb emberük és visszatértek a múltba. A radikális gyökerekhez való visszatérés pedig az egyetlen lehetőség azok számára, akik Vajdaságot zsákmányként élik meg, polgárait pedig csak statisztikai adatként.

– Semmilyen édeskedő beszéddel nem tudják velünk elfeledtetni azt, amit a Mirovićok és Vučevićek tettek Vajdasággal, és azt sem amit Šešelj és Maja Gojković tett – emlékeztet az SSP tartományi frakcióvezetője.

Sebők rámutatott, hogy Vajdaságban minden lepusztulóban van, a fiatalok kétharmada egyetlen lehetőségként a külföldre való távozást látja.

Emlékeztette a haladókat, hogy azzal az ígérettel kerültek hatalomra, hogy leszámolnak a korrupcióval, miközben a korrupció mára soha nem látott mértékeket öltött, és utalt a palicsi Aquapark kiépítésére és a Zombort Nagykikindával összekötő gyorsforgalmi út kiépítésének költségeire.

– A békés, tisztességes és szorgalmas emberek, akik sok nehézséget őriznek emlékeikben, pontosan tudják, hogy mindig, amikor Vajdaságban radikálisok uralkodtak, akkor a nép sírt. Ma is sírunk, mert gyerekeink elvándorolnak, mivel földjeinket a hatalom másnak ajándékozza, és mert a többnemzetiségű és multikulturális hagyományainkat megpróbálják arra a szűk látókörű radikális eszmékre cserélni, amelyekkel a Vajdasági RTV műsorain keresztül naponta bombáznak bennünket, mert ezt a televíziót is elrabolták és Nagy Szerbia radikális szócsövévé változtatták. Vajdaságunk is olyanná lesz, mint Zimony a kilencvenes években volt – írta Sebők.

A politikus figyelmeztetett, hogy a hatalom most még bármit megtehet, de ez nem fog örökké így maradni.

https://szmsz.press/2024/05/08/sebok-gojkovic-megvalasztasaval-vajdasagban-a-haladok-visszatertek-a-radikalis-gyokerekhez/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése