2013. augusztus 31., szombat

Szabadkai tragikomédia: A "színházpótló" építése (is) késik


szinhaz szA Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) által lerombolt szabadkai Népszínház ún. védett részének felújítását szeptemberig kellett volna befejezni, de a munkálatok legalább egy hónapot csúsznak. Modest Dulić, Szabadka polgármesterének szavai szerint a (sokadik) késés azért következett be, mert szükség mutatkozott az építési terv kisebb módosítására.
A Vajdasági Nagyberuházási Alap ugyanis erre az építési szakaszra csak annyi pénzt választott ki, amennyi a védett rész tetőszerkezetéig terjedő munkálatokhoz elegendő. Időközben (milyen "furcsa"!) kiderült, hogy az objektum új részét is párhuzamosan kellene építeni.
A polgármester szerint a létesítmény teljes "felújítása" (amely nyilván cseppet sem tudja majd pótolni a legendás Népszínház épületét) két éven belül kész lesz, még akkor is, ha a köztársaság nem fizeti ki az eszközök szerződésbe foglalt 45 százalékát. Majd a város biztosítja a hiányzó pénzt (nyilván a polgárok zsebéből).
Szabadkán aligha létezik olyan polgár, aki elhiszi, hogy a színházpótló objektumot két év alatt befejezik.
Egyik városvezetés sem tartotta be az ígéreteit, és ez a jövőben is így lesz, hacsak egyszer nem kerül hatalomra egy vadonatúj garnitúra.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése