2015. május 28., csütörtök

A háttéralku


Bódis Gábor
Bódis Gábor

Vagy mi nem értjük, mit takar a fogalom, vagy Pásztor, vagy megint kamuzik
A párttelevízió honlapján olvastuk:
„Pásztor István: Jó ügyet próbálunk szolgálni, nincsenek háttéralkuk
Nincsenek előre leosztott pénzek a Magyarország és VMSZ közötti egyeztetés eredményeként körvonalazódó gazdaságfejlesztési stratégiában – mondta Pásztor István a Pannon TV Szubjektív című műsorában. A VMSZ elnöke szerint nincsenek háttéralkuk, fejlesztési elképzelések vannak, amelyek a magyar tulajdonú vállalkozások hiteltámogatására vonatkoznak.“
Namármost, tudomásunk szerint mintegy 38 millió euró közpénzről (!) van szó. Egyelőre. Vagyis a magyarországi adófizetők pénzéről. Nem kell ahhoz alkotmányt, alaptörvényt és törvényeket betű szerint betéve tudni, hogy feltételezzük, minden országban (kivéve Magyarországot és Szerbiát) ezt valahogy átlátszó módon lehetne csak  elkölteni. Még akkor is, ha Júdás pénzről van szó. Be kellene mutatni azoknak, akiknek a pénze. A magyarországi adófizetőknek.
Természetesen a magyar miniszterelnöknek ez eszébe sem jut, hiszen övé az ország, övé a hatalom. Még az Unió sem tudja elszámoltatni. Azt csinál mások pénzével, amit akar. Még a vejének is adhat belőle. Jócskán.
Tehát Orbán mindenki megkérdezése nélkül adhatta, Pásztor meg, mint a vajdmagyarság koronázatlan királya, szintén minden elenőrzés nélkül kijelölheti kinek adja és mennyit. Ha kell wellnessre. Nincs, aki elszámoltatná.
Azért ez mégis háttéralku a javából, csak nincs aki számonkérje. Már a radikálisan induló civil ellenzéke sem. Inkább megvédi a legújabb biodíszlet érzékeny lelkű szereplőit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése