2015. május 15., péntek

Új részletek a kisebbségi kormánypárt "gazdaságélénkítő" programjáról



Azaz most már érthető miért hallgatott róla a kisebbségi kormánypárt 
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének közleménye

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége nagy figyelemmel kísérte az elmúlt napok eseményeit, és azt állapította meg, hogy a  "gazdaságélénkítő" program kapcsán nyílvánosan feltett kérdéseinkre nem kaptunk érdemleges válaszokat a kisebbségi kormánypárt illetékeseitől. Sajnos közösségünk is  válaszok helyett, csak hallgatást és figyelemelterelő műveleteket kapott. Ezért a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége kiemelt érdeklődéssel fogadta  azt a cikket amit a napokban közöltek egyes magyarországi és vajdasági magyar sajtóházak. A cikkből végre megtudhattuk mit  is tartalmaz a "Vajdasági magyar közösségek terület-és gazdaságfejlesztési stratégia", illetve azt is, hogy : " az egész program  költségvetése nagyjából 102 millió euró (30 milliárd forint), amelyet a magyar állami költségvetés áll. Ebből kiderül, hogy a 11 milliárdos kedvezményes hitelprogram mellett a következő öt évben legalább 12 millió euró (3 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatást osztanak ki délvidéki vállalkozások között. Még ennél is nagyobb összeg, 46 millió euró (13 milliárd forint) szerepel a rejtélyes "részben hitelek, részben vissza nem térítendő támogatások" megnevezés alatt. "
Ezen részletek tudatában, most már érthető miért hallgattak a kisebbségi kormánypárt illetékesei. Hiszen a lista, és a listában szereplő összegek csak töredéke annak amit anyaországunk szánt a délvidéki magyarság gazdasági felzárkóztatására.
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége egyetért a támogatások céljával és üdvözli a program elindítását, azonban az eddigi tapasztalatok arra intenek bennünket, hogy feltegyük  azt a kérdést: vajon valóban azokhoz fog-e eljutni a 102 millió euró közpénz, akiknek valóban szükségük volna a segítségre saját kisvállalkozásuk elindítására, vagy életben tartására, új munkahelyek létesítésére? Vagy netán az új, pártklientúrá soraiból feltörő nábobok  pénztárcájába kerül?  

Óbecse, 2015. május 15., péntek

Hivatkozás:
1.      http://alfahir.hu/30_milliardnyi_kozpenzt_kolthetnek_el_pasztorek
2.      http://alfahir.hu/sites/default/files/kepek/final_fejlesztesi_strategia_20141227hosszu_akct_2.pdf
3.      http://delhir.info/cimlap/friss-hireink/40387-2015-05-14-09-51-56

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése