2018. november 11., vasárnap

Podrška listu DANAS ! Stop fašizmu !







Aleksandar Vučić je u Srbiju uveo gebelsovsku propagandu i zacementirao Aparthejd !



9. novembar  2018, Novi Sad, Glavni grad Vojvodine

Saopštenje Vojvođanskog kluba, povodom tvrdnje  Aleksandra Vučića da je naslovna strana lista Danas, sa Koraksovom karikaturom koja režim crtežom dovodi u vezu sa fašizmom  - dokaz demokratije u Srbiji, i povodom saopštenja predsednika pokrajinske Vlade, Igora Mirovića, koji je tim povodom tražio izvinjenje lista Danas.

Aleksandar Vučić  je u Srbiju uveo surovu segregaciju, deleći sve građane u dve apsolutno neravnopravne grupe – grupu "podobnih" i grupu "nepodobnih". To se manifestuje u svim segmentima društva i toga su svi članovi društva u potpunosti svesni. Svi koji na to pristaju su Vučićevi saučesnici! To su svi oni koji pristaju na "partijsko" zapošljavaje nezavisno od kvalifikacija i iskustva, "partijsko" dobijanje poslova na konkursima i tenderima, menjanje  zakona, urbanističkih planova, statuta i uredbi po volji partijskih tajkuna, poslušnika i zaslužnih partijskuh trkača. Time je do apsurda i suštinskog aparthejda dovedena praksa koju su započeli njihovi prethodnici na vlasti, kojima smo (zato!) videli leđa. Pripadnici te, ekonomski, politički, socijalno, kulturološki i na svaki drugi način privilegovane grupe – jedini su koji u Srbiji imaju pravo slobodnog javnog istupa!
Oni koji pripadaju drugoj grupi - "danasoidi", "žuti", izdajnici, soroševci, autonomaši, oni koji piju kapućino u po' bela dana, studenti, NVO, opozicija...  oni su građani koji su nepoželjni u sopstvenoj zemlji! I – oni nemaju pravo javnog istupa, jer će na svaki javni istup, koji vođi nije po volji, biti satanizovani kao kriminalci, ološ, separatisti, izdajnici...
Ako takav aparthejd, koji se dešava na očigled cele (demokratske?) Evrope nije čist fašizam, šta jeste? Ili, ipak, treba da sačekamo žute trake ona rukava, pa da to tek tada kvalifikujemo kao fašizam?
Aleksandar Vučić je u politički život Srbije uveo gebelsovsku propagandu kao sistem komunikacije sa građanima, medijima, nevladinim organizacijama i opozicijom! On sistematski  i dosledno, sa pozicija najviše vlasti - neistomišljenike proglašava bolesnim, kriminalnim i izdajničkim "elementima", pokrećući medijsko blaćenje, ponižavanje i diskriminaciju svakoga  ko misli drugačije. Aleksandar Vučić na svako neprijatno pitanje odgovara izmišljanjem nepostojećih afera, novim lažima i novim diskvalifikacilama "drugih". Aleksandar Vučić dosledno uništava živote, porodice i karijere svih koji se ne slažu sa njim. Mediji koji takvu praksu ne poštuju ekspresno menjaju vlasnike ili prolaze kao list Danas.
Takva politika pretvorena u gebelsovsku svemoćnu propagandu se mora nazvati fašizmom!
Zahtev Igora Mirovića da se list Danas izvini zbog svoje naslovne strane je vrhunac cinizma, jer ga je izneo čovek koji je devedesetih nudio po sendvič i besplatan autobuski prevoz u jednom pravcu Hrvatima i Mađarima iz Vojvodine, čovek koji, od kako je zaseo u Banovini (a posebno tokom ove "godine jubileja") pokušava da višenacionalnu Vojvodinu pretvori u "Srpsku Vojvodinu", falsifikujući našu istoriju. I to - o  našem trošku. U svom današnjem saopštenju, Mirović čak i ne tvrdi da aktuelno rukovodstvo Srbije NIJE fašističko, već traži izvinjenje, jer to što je rečeno i nacrtano jako loše zvuči!!! Naravno da loše zvuči! I treba da Vam loše zvuči!
Smrt fašizmu – sloboda građanima!
Za    "Vojvođanski klub"
Dr Branislava Kostić, Predsednica

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése