2020. július 1., szerda

Obradović Vučiću:



Lider Dveri Boško Obradović uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koje u nastavku prenosimo u celosti.
Obradović Vučiću: Gde se nalazite dok nam se država raspada? 1 
Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Nadam se da će Vas ovo pismo naći u dobrom zdravlju, što se ne može reći za državu Srbiju, koju ste ostavili na milost i nemilost Vašim nesposobnim i korumpiranim kadrovima. Vaše novo pojavljivanje na TV PINK ili bilo gde drugo neće sakriti činjenicu da ste nestali iz javnosti dok se država raspada. U zemlji u kojoj ste lično Vi vlast napravili ovakvom i razorili sve nezavisne državne institucije, a na prvom mestu pravosuđe, više se ne zna ni najobičniji podatak o izlaznosti na izborima, ili što je mnogo dramatičnije – o broju novozaraženih i umrlih od zarazne bolesti.
Ako toga niste svesni, želeo bih da Vas informišem da Vama lično, Vašoj Vladi koja služi kao izvršni odbor Predsedništva, i Vašem Kriznom štabu – ništa ne veruje više od polovine građana Srbije. Iz ove situacije možemo izaći samo tako što će aktuelna Vlada i Krizni štab podneti ostavku i biti promenjeni, a odgovorni za lažiranje zvaničnih državnih podataka o broju novozaraženih i umrlih krivično gonjeni za ugrožavanje zdravlja nacije. U suprotnom, svi predstavnici vlasti doživeće širom Srbije slične slike dočeka kao juče u Novom Pazaru, a Vaše naredbe i preporuke više niko neće slušati jer je nestalo poverenje u to što radite, neprestano rizikujući zdravlje građana zbog Vaših šema i kombinacija sa izborima i opstankom na vlasti po svaku cenu.
Vi ste od ove države napravili vladavinu kupljenih diploma i plagiranih doktorata. Vi ste se prvo smejali virusu, pa nas zatvarali četiri dana u četiri zida, pa glumatali da je sve u redu da biste organizovali prve izbore u Evropi u sred pandemije, da biste ovih dana nestali iz javnosti izbegavajući da preuzmete odgovornost za sve to, dok Vaša stranačka drugarica Ana Brnabić vređa žrtve i njihove porodice u Novom Pazaru. Za sve to vreme lično Vi ste odobrili publiku na stadionima da se dodvorite navijačima da se ne okrenu protiv Vas u nastupajućem periodu zbog planirane izdaje Kosova i Metohije. Lično Vi ste počeli da žrtvujete i svoje ljude iz Vlade koji su oboleli zbog žurke u sedištu Vaše stranke na kojoj se proslavljala pobeda na lažnim i nedemokratskim izborima. Možda se oni sada testiraju i leče u posebnim i privilegovanim uslovima, ali to nećete moći da obezbedite da sve druge članove SNS širom Srbije koje zloupotrebljavate i gurate u propast dok moraju da servisiraju Vaše diktatorske ideje. Sa svih strana se čuju informacije da nema dovoljno testova, da je zdravstveni sistem preopterećen, da su redovima ispred kovid ambulanti, da respiratori koje ste nabavili pod sumnjivim okolnostima ne rade. U Sloveniji su pohapšeni svi oni u Vladi koji su se na sličan način bavili kriminalom i korupcijom, ali mi ovde nemamo samostalno tužilaštvo koje bi procesuiralo Vas i Vaše najbliže saradnike za veliki broj afera.
Jasno je da su Vaši lažni izbori pokradeni i neregularni, ali Vi danas organizujete još izbora. Vreme je da dok ne bude kasno shvatite da niti jedna vlast nije vredna ljudskih života i da će se Srbija sama braniti i od epidemije i od Vaše vlasti. Došli smo u situaciju da kao građani moramo da odbranimo državu od vlasti.
To što Vas nema u javnosti već pet dana govori da ste u određenom zdravstvenom ili nekom drugom problemu koji krijete od naroda, dok je 3. juna istekao mandat i Narodnoj skupštini i Vladi, a ušli smo u novi talas zaraze i velikih iskušenja u kojima će se naći domaća privreda. Ne vidim drugo rešenje za izlaz iz ove političke i zdravstvene krize izuzev izbora nove, prelazne tehničke Vlade i novog Kriznog štaba, koji bi imao zadatak da rešava nagomilane rizike po zdravstvenu bezbednost građana i privredu, kao i da pripremi uslove za slobodne i poštene izbore na svim nivoima za devet meseci.
Pozivam Vas da dok ne bude kasno sednemo za pregovarački sto između vlasti i opozicije i dođemo do sporazuma koji bi u formi specijalnog zakona bio usvojen na hitnoj sednici Narodne skupštine u starom sazivu. Sve drugo nas vodi u dalji slom srpske demokratije i zdravstvene bezbednosti jer većina građana Srbije više nema poverenje u postojeću Vladu i Krizni štab koji ne radi po stručnim parametrima već po Vašim nalozima.
Kada sledeći put budete nestali iz javnosti razlog će biti taj što ste prisiljeni da bežite iz zemlje pred nagomilanim narodnim besom zbog svega što ste uradili za ovih devet godina vlasti. Smatram da je i za Vas lično i za sve građane Srbije bolje da se ova kriza reši mirnim putem i za pregovaračkim stolom. 
https://www.danas.rs/politika/obradovic-pismo-aleksandru-vucicu-gde-se-nalazite-dok-nam-se-drzava-raspada/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése