2022. február 23., szerda

A VMSZ együttműködött Gyurcsánnyal, most pedig az „ElkXrtuk” filmmel kampányolnak

  

Gyurcsány Szabadkán a VMSZ székházának avatóján

A VMSZ tíz délvidéki és egy belgrádi helyszínen szervezi meg a Vajdasági Vándormoziját, amelyen a politikai kriminek mondott, de leginkább kormánypropaganda alkotás „ElkXrtuk”című filmet mutatják be.

A film egyik érdekessége, hogy az erősen arra készült, hogy az ellenzéki összefogást a DK jelöltje nyeri majd meg, így abban a 2006-os eseményekhez képest nagy szerepet kap Dobrev Klára, aki abban az időben nem volt jelen a politikai skálán, a film megemlíti Karácsony Gergelyt is, aki szintén ismeretlen figura volt 2006-ban, de Márki Zay Péterrel nem számoltak a film alkotói.
A filmről maguk a 2006-os utcai események vezetői, így például Toroczkai László és Sziva Balázs is elmondták, hogy nem hiteles: hiszen az a fidesznek kedvező, ám valótlan szemszögből mutatja be az eseményeket. Mint emlékezetes Orbán Viktor páncélozott autóval hagyta el a 2006-os rendőri brutalitás idején a budapesti utcákat, miután tüzes hangvételű beszédet mondott a híveinek, akik közül később sokan a rendőri terror áldozatai lettek.

A VMSZ “valamiért elfelejti”, hogy a saját pártjának székházát is Gyurcsány Ferenc adta át és avatta fel. A szabadkai Magyar Ház, ahonnan csak néhány éve költözött ki a VMSZ egyben otthona volt a Magyar Nemzeti Tanácsnak, a VMSZ alapítványának: a Bíró Károly Alapnak, a Szekeres László Alapítványnak, és a Pannon RTV-nek, amely ma is onnan működik.

Az átadó pedig Gyurcsány Ferenc határon túli magyarság ellen elkövetett legnagyobb bűne a 2004. december 5-ös kettős állampolgársági népszavazást követően néhány hónappal történt. Vagyis a VMSZ első határon túli magyar pártként fogadta Gyurcsányt Szabadkán, ezzel legitimizálva őt a gyalázatos árulása után, ami akkor őket cseppet sem zavarta. Eközben az utcán ellentüntetést szervezett a HVIM délvidéki szervezete, akiket a VMSZ folyamatosan gyalázott, míg Gyurcsánnyal paroláztak.

HVIM aktivistái tüntetnek Gyurcsány szabadkai látogatása ellen a kettős állampolgárság elleni kampány után

Azt se felejtsük el, hogy azon polgárok egy szűk csoportja, akik aktívan részt vettek a 2006-os eseményekben, legyen az a TV székház ostroma vagy a későbbi utcai események, mint például Gaudi-Nagy Tamás és köré tartozó emberek, a VMSZ vezetőjét megkergették majd egy hölgy le is köpte a budapesti parlament előtt. Részben épp a Gyurcsány kormánnyal való együttműködés miatt.

Éppen ezért furcsa, hogy most egy olyan filmet mutatnak be, amely egy olyan kormány rémtetteit vitte vászonra, amellyel maguk is kollaboráltak.

https://delhir.info/2022/02/23/a-vmsz-egyuttmukodott-gyurcsannyal-most-pedig-az-elkxrtuk-filmmel-kampanyolnak/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése