2015. február 11., szerda

„Vajdaság etnikai megtisztítása”

1798289 399303803537181 66885878 nIlyen címmel létezik már egy éve a Facebook közösségi oldalon egy lap, melynek témája egyértelmű. A rövid leírásában az szerepel, hogy Vajdaság autonómia-ellenes mozgalmát képviselik. A célok között szerepel minden nem szerb polgár Délvidékről való kiűzése, a katolikus egyháztól és hívőktől való megszabadulás és Délvidék tisztán szerbbé tétele.
Ezen a Facebook oldalon, ami IDE KATTINTVA érhető el, megadtak egy honlapot is (KATTINTS IDE), mely az ún. Dinarida-Drina-Duna Nemzeti Mozgalom weboldalára vezet. Arra nincs bizonyíték, hogy közvetlenül lenne ennek a szervezetnek köze a pár követővel rendelkező Facebook-oldalhoz, de lehetséges, hogy egy „túlbuzgó” szimpatizánsról van szó. A helyzet akkor is tarthatatlan. A hírportál-szerű oldalnak egyébként 16 ezernél is több „rajongója” van. Az oldal kapcsolattartási pontjai között olyan délvidéki településeket találunk, mint Újvidék, Palánka, Apatin, Temerin és India.
Ha Önök sem értenek egyet a Facebook-oldal létével, jelentség a szolgáltatónak (az első linkre kattintva érhető el). Minél többen vagyunk, annál nagyobb az esélye annak, hogy egy ilyen soviniszta, gyűlölködő lap megszűnjön.
T. T.  
Közzétette: Terhes Tamás 2015. február 10. kedd, 11:16

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése