2016. június 5., vasárnap

Vmsz Magyarcsernyei Községi Szervezete

Tisztelt Szülők, Polgárok!
Az elmúlt napokban számos mendemonda, valótlanság, hazugság és koholmány kapott szárnyra a magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatójának leváltásával kapcsolatban, amelyet egyesek politikai döntésnek próbálnak beállítani. A keserű igazság viszont az, hogy amíg évtizedekig iskolánkat a minőséges oktatás, a kiváló és szakmailag felkészült és kompetens kollektíva jellemezte, ezúttal az intézmény kettes osztályzatot kapott a Nagybecskereki Iskolaigazgatóság ellenőrző vizsgálata után. Ilyen minősítés előfordult már más iskola esetében is, de annak igazgatója azonnal megtette a szükséges intézkedéseket és lépéseket a hibák mielőbbi kijavítása végett.
A magyarcsernyei iskolaigazgató az iskolaigazgatóság végzésének kézhezvételétől számított 15 napon belül viszont nem értesítette sem a szülők tanácsát, sem az iskolaszéket, amivel megszegte a törvényes rendelkezéseket. A szülők tanácsát jóval később ugyan összehívták, de akkor is elmaradt a teljes körű tájékoztatás. Az iskolaszéket viszont a mai napig nem értesítették az illetékesek az előállt helyzetről, de az iskolaigazgatóság sem kapta meg azoknak a lépéseknek és határozatoknak a javaslatát, amelyekkel az iskola igyekezne kijavítani, illetve pótolni a külső ellenőrzés észrevételeit. Ezért a Nagybecskereki Iskolaigazgatóság az Oktatási, Tudományügyi és Technológiafejlesztési Minisztérium felé írásban is jelezte, hogy az igazgató nem hajlandó együttműködni velük. Erről mind az iskola, mind pedig az iskolaigazgatóság az oktatási minisztertől végzést kapott.
Ilyen helyzetben mi mást tehetett volna az iskolaszék, minthogy kezdeményezte az igazgató leváltását.
Makacs tény viszont az is, hogy VMSZ helyi szervezete – ebben az esetben is, mint mindig – tiszteletben tartotta az iskola legfelsőbb döntéshozatali szervének, az iskolaszéknek a határozatait. Soha nem gyakorolt annak munkájára semmilyen nyomást. Ennek egyik ékes példája épp az intézmény vezetőjének megválasztása volt.
Végezetül megjegyeznénk, hogy a VMSZ az egyedüli vajdasági magyar párt, amely kiállt és kiáll a Vajdaságban a magyar oktatás megmaradásáért, fejlesztéséért, a kis létszámú magyar osztályok megőrzéséért elsősorban a szórványmagyarság körében.
A VMSZ Magyarcsernyei Helyi Szervezete
 
https://www.facebook.com/Vmsz-Magyarcsernyei-K%C3%B6zs%C3%A9gi-Szervezete-504220356399730/?fref=nf&pnref=storymájus 29., 15:41 ·

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése