2017. július 25., kedd

A magyar kormány önti a pénzt a Pannon RTV-be

 

 

Pár havonta százmilliókat öntenek a VMSZ-közeli médiaházba.

Újabb 380 millió forintot kapott a Bethlen Gábor Alaptól (BGA) a szakmai szervezetek által csak a VMSZ által irányított pártmédiaként számon tartott Pannon RTV, és további 5 milliót a Magyar Ház Alapítvány, amely a médiaháznak otthont adó épületet igazgatja. Ezúttal a támogatási cél a Pannon Médiaház beruházásainak folytatása és az ingatlan működési költségeinek biztosítása volt.
Ezzel pedig a BGA nemzetpolitikai célú támogatásokban részesülő 21 pályázó közül a Pannon egymaga a támogatási összeg közel 60 százalékát kapta meg.

Eközben olyan szervezetek, mint a felvidéki Mária Rádió, vagy a kárpátaljai reformátusok csak a fennmaradó pénzek töredékén osztozkodhattak.
A Pannon RTV az utóbbi időben óriási közpénzforrásokra tett szert, így aztán jelenleg nagyjából annyi munkatárssal dolgozik, mint Magyarország piacvezető hírportáljai. Az alkalmazottak számáról és a felhalmozott pénzekről maga Bodzsoni István, a Pannónia Alapítvány ügyvezetője, a Pannon RTV igazgatója beszélt még januárban, amikor elmondta, hogy 101 állandó és nagyjából 40-50 külsős munkatársuk van jelenleg, illetve, hogy a Pannónia Alapítvány vagyona jelenleg meghaladja a 3,5 millió eurót.
A támogatások folyamatosságára nem lehet panasz, a most jóváhagyott forrásokkal együtt csak az utóbbi időszakban nagyjából egymilliárd forint támogatást kapott a Pannon. 

Ahogy arról a DélHír a tavalyi év végén beszámolt, az anyaországi adófizetők pénzéből 585 millió forint azonnali átcsoportosítását rendelték át a vajdasági Magyar Ház (akkor még a VMSZ székháza) és a Pannon Médiaház beruházásainak a finanszírozására. Mindeközben a Pannónia Alapítvány a Pannon RTV működési költségének támogatása címén 110 millió forintot kapott a Bethlen Gábor Alaptól (BGA) mivel működésüket a kiemelt nemzeti jelentőségű programok közé emelték be. Ennek előtte pedig 60 millió forint azonnali támogatást irányoztak át a Pannonnak, a fél évszázados Szabadkai Rádió megmentése helyett. De nem csak magyarországi pénzeket kapnak, például Szabadka városától is évről-évre toronymagasan a legnagyobb pénzösszegeket kapja a Pannon RTV a község területén működő többi támogatott sajtóorgánumhoz képest: 2014-ben 5,7 millió dináros, míg 2015-ben 8 millió dináros városi médiatámogatásban részesült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése