2012. március 12., hétfő

Március 11–17.

Glaukóma (zöldhályog, zöld hályog) világhét / Világhét a vakság ellen (Svetska nedelja borbe protiv glaukoma / World Glaucoma Week)

A Glaukóma Világszervezet és a Glaukómás Betegek Világszervezetének kezdeményezésére 2008. március 6-án először került megrendezésre a Zöldhályog Világnap.
A glaukóma, vagyis a zöldhályog világszerte rengeteg ember vakságáért felelős, a fekete bőrű amerikai lakosság esetében pedig a látás elvesztésének első számú okozója.
Éppen ezért döntött úgy több szervezet, hogy fontos tájékoztatni az embereket a megelőzés és a rendszeres szűrés fontosságáról. Ennek érdekében szervezik meg a glaukóma világhetét.
A világhét két szervezője, a World Glaucoma Association és a World Glaucoma Patient Association szerint elsősorban azokhoz kívánnak szólni, akik érdekeltek szemük egészségének megőrzésében és látásuk javításában. Azért is fontos, hogy minél több embert érjenek el, mert 2020-ra a glaukóma betegség (zöldhályog) világszerte közel 20 millió embert fog érinteni a kutatások szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése