2015. június 6., szombat

Újabb lemondás!


Az MNT mélyülő válsága

A MNT elnöke június 4-ének éji óráján, a magyarság gyásznapján – legyünk azért tárgyilagosak: egyes délvidéki magyar vezetők örömünnepnek is tartják ezt a napot, lelkük rajta! – szóval a MNT elnöke a jelzett napon, 22 óra 17 perckor elküldött elektronikus körlevelében összehívta a Magyar Nemzeti Tanács 7. rendes ülését.
Erre a 7. ülésre 79 napirendi pontot látott elő és a mellékelt ülésanyag 1201 oldal terjedelmű!


Ezt az 1201 oldalnyi anyagot illene elolvasniuk, áttanulmányozniuk a Tanács tagjainak, illetve azoknak, akik tisztességesen viszonyulnak munkájukhoz, akik komolyan veszik vállalásukat, akik nem csak biodíszletként szeretnének részt venni az MNT munkájában, akik nem egy szavazógép részeként, megalázva működnének, akik nem szeretnének része lenni annak az eszement ámokfutásnak, amely önmagát Magyar Összefogásnak nevezi (még nevének nagyobbik felét is lopta!), és állítólag mindent a közösség érdekében cselekszik.
A közvéleményre bízzuk, hogy ebben az ügyben megnyilatkozzék: egyáltalán lehetséges-e 1201 oldalnyi ülésanyag elolvasása és érdemi áttanulmányozása után, június 7-éig, a javasolt határozatokra módosítási indítványokat előkészíteni és átadni? És annak a megítélését is közvéleményünkre bízzuk, hogy június 10-éig felkészülhetnek e az MNT ülésére lelkiismeretesen a tanácsnokok?
Egyértelmű, hogy az MNT elnöke megcsúfolja a demokratikus folyamatokat és fütyül a tanácstagok véleményére! Eddig sem cselekedett másként.
És már azon sem kellene meglepődnünk, hogy ebből az 1201 oldalas ülésanyagból szereztünk tudomást arról, hogy Beretka Katinka a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja lemondott tisztségéről.
Az MNT elnöke továbbra is úgy értékeli, hogy a délvidéki magyar közvélemény nem érdemli meg az MNT munkájáról szóló nyílt, pontos és idejében történő tájékoztatást. Arról nem is szólva, hogy a tanácsnokok elől is elhallgatja azt a fontos hírt, hogy Beretka Katinka mikor és milyen indoklással mondott le tisztségéről!
Megrökönyödve értesültünk arról a hírről is, hogy a Végrehajtó Bizottság egyik újonnan kinevezésre javasolt, jövőbeni tagja pedig szerepel azon a közelmúltban napvilágot látott – általunk csak Délvidéki Mutyilistának nevezett – lista 31. helyén, amely helyen vállalkozását 350.000 eurós hiteltámogatásra javasolják.
Elnök úr és az önmagát Magyar Összefogásnak nevező lista tanácsnokai! Önök csakugyan ennyire kiskorúnak és ennyire hülyének nézik az egész délvidéki magyar közösséget?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése