2016. február 15., hétfő

Feketics – végállomás

Bódis Gábor
Bódis Gábor

A terrorizmus veszélye következtében az Emberiség és a Párt elleni bűncselekmény miatt fognak itélkezni a rebellis véemeszesek ellen?

Először  elolvastam a Magločistač szerkesztőnőjének helyszíni tudósítását, amelyben részletesen leírja, hogy kétszer sem engedték be az újságírókat a feketicsi Művelődési Otthon épületébe. Mivelhogy a VMSZ rögtönítélő bírósága ide menekült Szabadka helyett, hogy kimondja a verdiktet 82 tagja felett, akik egyben a Magyar Mozgalom tagjai is. És mint olyanok nem érdemlik meg a véemeszes tagságot, mert egyikük (Korhecz) egyszer azt mondta, hogy esetleg, talán, ha a többiek is úgy gondolják a MM részt vehetne a közelgő választásokon. Az esetet súlyosbíthatta, hogy a MM egyes képviselői tárgyaltak is a VMDK elnökével, Csonka Áronnal, akiről azt is tudjuk, hogy az autója sorsdöntő pillanatokban lerobban (állítólag ezért nem ért oda a VMSZ, VMDP és egy ismeretlen, két személyes párt találkozójára).
Ezzel betelt a már félig sem teli pohár Pásztor Istvánnál és családjánál (meg az 50 milliárd körülöttük lebzselő várományosainál) és másodfokon is kirúgatták a 82 két mozgalmárt (plusz négyen önmaguk váltak ki). A piszkos munkát Pál Károlyra, a VMSZ ügyeletes bohócára bízták, aki ezt a feladatot is lelkiismeretesen, ahogy a csillag megy az égen, elvégezte. Mint ahogy annak idején Kasza József elnöksége alatt is önzetlenül, zokszó nélkül teljesített minden elnöki diktátumot. Egyébként az elhunyt polgármester/pártelnök megannyi érdeme mellett, említsük meg talán a legsúlyosabb hibáját is: a bólogató, tehetségtelen pártkáderek  azaz pálkárolyok  futtatását. Aminek az egyik következménye éppen a futtató hátbatámadása volt. természetesen akkor, amikor már nem tudott védekezni. De ez egy egyéni sorsrontás, a vajdmagyar közösség számára ennél sajnálatosabb tény, hogy ezek a giccs magyarságnál és a közvetlen pénzbehajtásnál megrekedt fiúk továbbra is itt szerencsétlenkednek. Vagy úgy, hogy még az újságírókkal szemben sem tudnak tisztességesen viselkedni, mert megszokták, hogy az „övéik” kérdezés nélkül szolgálnak és a kellemetlen kérdés mint tudósítói műfaj feléjük már nem is létezik. Vagy olyan sületlenségre is hajlandóak, amin csak röhögni lehet. Mert, nézzük csak mit is mondott Pál Jogtudós Károly a feketicsi verdikt után:
„Ako neko od članova SVM-a bude učestvovao na nekoj drugoj listi na narednim izborima, na listi koja može biti partijska, može biti lista grupe građana koja ide protiv liste SVM-a, taj će imati, normalno, za posledicu da bude pod krivičnim postupkom.“
Most már csak az nem világos, hogy a polgári törvénykönyv szerint fognak büntetőjogi eljárást indítani a rebelliskedő véemeszesek ellen, vagy, a terrorizmus veszélye következtében, az Emberiség és a Párt elleni bűncselekmény miatt. Még minden összejöhet a választásokig.
2016. február 13.
http://naplo.org/index.php?p=hir&modul=minaplo&hir=7172

Kapcsolódó írás: 
NATALIJA JAKOVLJEVIĆ: ODLUČNA I BESKOMPROMISNA BORBA VLASTI PROTIV NOVINARA

http://maglocistac.rs/natalija-jakovljevic-odlucna-i-beskompromisna-borba-vlasti-protiv-novinara/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése