2019. január 24., csütörtök

A Szabadkán élő délszláv háborús menekültek kilencezer eurós támogatásban részesültek

Házépítéshez, illetve annak felújításához szükséges építőanyag kaptak azok a menekültek, akik a 90-es évek délszláv háborúi elől menekülve Észak-Bácskában kötöttek ki – az akkori szerb hatalom, illetve az őt támogató hamis magyar érdekképviselet jóvoltából. A segély összértéke 9 ezer euró, és 37 családot érint.

Nem vonjuk kétségbe, hogy az akkori eseményeknek számtalan ártatlan személy és család esett áldozatul ilyen, vagy olyan formában, de akadnak köztük olyanok is, amelyek éltek, illetve visszaéltek az adott helyzettel, illetve a miloševići „betelepítő politika” által nyújtott lehetőségekkel. Azt sem szabad elfelednünk, hogy ezt a politikát az akkor aktuális magyar „érdekképviselet” is támogatta – ha nem is nyíltan. Ma sincs ez másképp.
Bogdan Laban, a „torokkitépő” haladó polgármester a most folyósított segéllyel kapcsolatban nyilatkozva legfontosabbnak tartotta kiemelni, hogy az előző önkormányzatokkal ellentétben a jelenlegi igyekszik jóvátenni a menekültekkel szemben elkövetett „mulasztásokat”.
Vagyis, a haladók jól ismert taktikáját alkalmazva saját és pártja vélt érdemeit helyezte előtérbe, arról viszont nem ejtett szót, hogyan lehetne a külföldi szervezetektől kikunyerált pénzeszközökkel visszajuttatni ezeket a menekülteket szülőföldjükre, egykori otthonaikba. Arról nem beszélve, hogy az említett pénzeszközök egy része esetleg illetéktelen kezekben landolt. Persze, ez utóbbi feltételezés, de nem minden alap nélküli.
Eközben a helyi polgárokat érintő súlyos kérdésekkel, beleértve a magyarokat, továbbra sem foglalkozik. És ami ettől még rosszabb: az utóbbiakat papíron képviselő VMSZ sem.
(Subotica.com nyomán, fotó: Subotica.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése