2020. június 9., kedd

A VMDK nem támogatja dr. Pásztor Bálintot Szabadka polgármesterének

Tisztázzuk a tényeket: A VMDK nem támogatja dr Pásztor Bálint polgármesteri jelölését. Szabadka jobbat érdemel!

Közlemény


Bár azt szokták mondani a politikában és a szerelemben minden eszköz megengedett, mi a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségében (VMDK) mégis azt valljuk nem vezet minden eszköz a kiszemelt célhoz.

Ezért szükségét éreztük annak, hogy a délvidéki magyarságnak felhívjuk a figyelmét egy politikai trükkre amit a Vajdasági Magyar Szövetség és a VMDK egykori vezetője alkalmaztak.

Mint azt sokan tudják a VMDK tagja a szerbiai ellenzéket tömörítő Szövetség a Szerbiáért blokknak és nem fog részt venni a 2020. június 21-ére kiírt és előre megrendezett választásokon. Aleksandar Vucic és koalíciós partnerei tönkretették az intézményeket, értelmetlenné tették a parlamentet, az igazságszolgáltatást, az országos lefedettségű médiát maguk alá gyűrték és az ellenzék nem fejtheti ki a nézeteit szinte sehol, kivéve a társadalmi hálókat. Huligánjai vasrúddal verték fejbe Borko Stefanovicot az ellenzék egyik vezérét, folyamatosan támadják az újságírókat, ellenzéki vezetőket, ellenzéki aktivistákat. A rendőrséget, katonaságot, titkos szolgálatot a párt érdekeinek rendelték alá, nem az állam és a polgárok védelmével foglalkoznak, hanem az ellenzék követésével, lejáratásával, és mindazok tönkretételével akik merik kritikával illetni a hatalmi garnitúrát. A választások napján verőlegények terelik az 1000 dinárért (10 euró), élelmiszercsomagon vásárolt, vagy munkahellyel megzsarolt "biztos szavazókat" az urnák elé. Dupla választási listákon keresztül megfigyelik kik voltak szavazni és kik nem, majd zaklatják azokat akik nem hajlandók támogatásukat adni nekik. A "biztos szavazókat" arra kényszerítik fényképezzék le a szavazócédulát és mutassák meg nekik bizonyítékként, biztosan oda szavaztak-e ahova kell. A járvány idején például 84 órára vesztegzár alá vetették Szerbia polgárait míg a hatalmi koalíció "önkéntesei" szabadon járkálhattak és egyfolytában kampányolhattak, ételcsomagokat osztogatván, fáklyákat gyújtogattak és inzultálták az ellenzék vezetőit, vagy annak gyermekeit.

Nos ilyen társadalmi klímában ahol  a hatalmi koalíció tagjai megengedhetnek magunknak mindent, míg az ellenzék semmit,  Pásztorék azt gondolták ha már beolvasztották a VMDP, MEP-et, akkor ráhajtanak a VMDK szavazóira is.

Első megtévesztési kísérletük még a koronavírus-járvány idejére tehető amikor teljesen jogtalanul és erkölcstelenül megpróbálták kisajátítani a VMDK alakulásának 30-ik évfordulóját. Azok ünnepelték  alakulásunk 30 évét akik tevőlegesen hozzájárultak az egységes VMDK szétveréséhez, illetve le lettek váltva a VMDK éléről, majd külön pártot alakítottak, lemondván a VMDK addigi autonómia tervezetéről.
 Cinikusan meg is jegyezték - ha nem lett volna a VMDK mi se lennénk itt ma. 

Mindez nem volt nekik elég, hanem ismételten nekifutottak azzal a céllal, hogy megtévesszék a VMDK szavazóit és azt gondolják szervezetünk támogatja dr Pásztor Bálint indulását Szabadka polgármesterének. A leváltott elnök megírta levelét, és az ifjabb Pásztor ezt neki tetsző szövegkörnyezetbe helyezte, azt a látszatot keltve mintha élvezné  támogatásunkat. A közpénzen hizlalt pártmédiájuk pedig ezt megreklámozta.
Ezért azt gondoljuk szükség van a választók valós tájékoztatásáról. 

Határozottan kijelentjük a VMDK nem támogatja dr Pásztor Bálint polgármesteri jelölését, nem vesz részt a kampányában.
Épp ellenkezőleg, felkérjük a szabadkai  magyar szavazópolgárokat június 21-én maradjanak otthon, ne adják le voksukat  se a VMSZ-re, se dr Pásztor Bálintra, se a hatalmi koalíció irányított ellenzékére.


És ezt nem azért mondjuk mert haragszunk rá a trükközései miatt, hanem azért mert a VMSZ és dr Pásztor Bálint ugyanazt a politikát képviseli mint a Szerb Haladó Párt (SNS).  Nincsen különbség köztük. Úgy összenőttek mint a hús és a köröm, gyakorlatilag a SNS magyar tagozata lettek. Szabadka pedig (a délvidéki magyarság és az ország is) ettől jobbat érdemel! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése