2012. január 28., szombat

Négy betörés egymás után


Négy betörés egymás után

Csantavéren az utóbbi időben ismét drasztikusan megromlott a közbiztonság. Az éjjeli garázdálkodók azonban most nem idős, magányos embereket rabolnak ki, hanem áttértek az újságosbódé és az üzlethelyiségek kifosztására. A közelmúltban három boltot törtek fel a falu legszűkebb központjában, alaposan kivilágított, forgalmas helyen, alig száz méternyire a rendőrállomástól: egy vegyeskereskedést, egy papír- és textilárut forgalmazó boltot meg egy növényvédőszereket árusító szaküzletet. Az elsőből mintegy 167 000 dinár értékű árut vittek el. A tulajdonos feljelentést tett a helyi rendőrállomáson, a helyszínelést azonban – a keletkezett tetemes kár miatt már a szabadkaiak belügyesek végezték el. A másodikból (többszázezer dinár értékben) a legdrágább, legminőségesebb ruhaneműt, a harmadikból pedig az összes fellelhető pénzt vitték el. Ez utóbbi üzletet már négy esetben feltörték. Ebben az évben már másodszor. Korábban általában 40-50 ezer dinár értékű árut tulajdonítottak el. Az üzletvezető most már nem is jelentette az esetet a rendőrségen. Azt mondja, hogy egyáltalán nem látja értelmét. Csak saját magának csinál bajt, mert rengeteg szaladgálással jár az ügyintézés.
Mindhárom esetben az utca felől, a bejárati ajtón keresztül jutottak be az elkövetők. Valamennyi üzlethelyiség ajtaján rács is volt, amit az elkövetők szakszerűen eltávolítottak.
Az ugyancsak a falu központjában található trafikot idén már harmadszor törték fel.
Ma reggelre pedig újabb rablás történt. Az egyik mobiltelefonokat árusító szaküzletet rabolták ki. Ott is jelentős anyagi kár keletkezett.
Ami az összes rablásos történetben közös: gyanúsítottak nincsenek, a tetteseket nem sikerült kézre keríteni.

Sz. A.
(A kép illusztráció)
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12868/Negy-betores-egymas-utan.html, 2012. január 28. [13:50]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése