2013. március 1., péntek

Szókimondó László Gyula a szabadkai VKT-n: Pattanásig feszültek a nemzetek közötti viszonyok, a városvezetés a füle botját sem mozdítja!



Mélyponton a nemzetek közötti viszonyok Szabadkán – ez volt a városi képviselő-testület mai (február 28-i – B. A. megj.) ülésének legmarkánsabb mondata, amely László Gyulától, a Magyar Remény Mozgalom (MRM) tanácsnokától származott.
A városatyák ma megszavazták Szabadka alapszabályának módosításait, amelyek közül az egyik a Nemzetek Közötti Kapcsolatok Tanácsára vonatkozott.
Ezt vita előzte meg. Elhangzott ugyanis az a javaslat miszerint nemcsak városi, hanem helyi szinten (pl. Csantavéren és másutt) is létrehozható legyen a Nemzetek Közötti Kapcsolatok Tanácsa.
László Gyula, az MRM tanácsnoka ezúttal sem kertelt és kimondta azt, amit mindenki, aki nyitott szemmel jár, lát és tud.
Szerinte ugyanis az alapszabályból akár teljesen ki lehetne húzni a szóban forgó tanáccsal kapcsolatos részt, hiszen az elmúlt nyolc évben a tanács tagjai mindössze 2-3 alkalommal ültek össze. Másrészt mi értelme az egésznek, ha magyarokat vernek pl. a Városháza kapujánál, a térfigyelő kamerák előtt, de a városvezetés két héttel az eset után sem tájékoztatja a nyilvánosságot a támadás részleteiről és az esetleges vizsgálat folyamatáról?!
László Gyula rámutatott a hasonló incidensek gyakoriságára és kiemelte, hogy a háborús évek óta Szabadkán a nemzetek közötti viszonyok sohasem voltak olyan mélyponton, mint ma.

Fekete Lehel
http://www.delhir.com/delvidek/magyarsag-koezelet/4634-szokimondo-laszlo-gyula-a-szabadkai-vkt-n-pattanasig-feszueltek-a-nemzetek-koezoetti-viszonyok-a-varosvezetes-a-fuele-botjat-sem-mozditja-, 2013. február 28. [16:41]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése