2015. november 17., kedd

Szabadkai helyi közösségek: a magyaroknak "pöcegödrök jutnak" szennyvízelvezető hálózat helyett?

aa makkhetes 











Továbbra is siralmas állapotok uralkodnak a Szabadka város területén levő, zömében magyarlakta helyi közösségekben.
A városvezetés(ek) által évek-évtizedek óta elhanyagolt települések polgárainak száma mégis (állítólag) folyamatosan nő. (Más kérdés, hogy a magyar lakosság, vagy inkább más nemzetiségű, illetve etnikumú csoportok befolyásolják-e a növekvő tendenciát.)
Akárhogyis, az ottani életkörülmények nincsenek összhangban a modern kor követelményeivel. Ennél enyhébben talán nem is lehetne fogalmazni.
A Zorka területén egyre több a pöcegödör és egyre gyakoribb jelenség az illegális szemétlerakás. A helyi közösség vezetősége által nemrég összehívott lakossági fórumon a polgárok a fentieken kívül rámutattak a vízvezeték- és a szennyvízelvezető hálózat, a rendes utak és a megfelelő városi buszjáratok hiányára.
Az illetékesek választások előtt az ígérték, sor kerül az említett kérdések rendezésére, de ez "természetesen" elmaradt. A polgárok petíciója sem hatotta meg őket.
Egyébként az említett helyi közösség 68 utcát és mintegy 5500 lakost számlál. Számukra a város szinte semmilyen kommunális infrastruktúrát nem biztosított.
Sajnos a Zorkáéhoz hasonló vagy szinte azonos a helyzet a Bajai szőlők (Peščara), az Újfalu, a Vasutastelep és a Makkhetes helyi közösségekben is. Szimptomatikus, hogy kivétel nélkül többségében magyarlakta városrészekről van szó. Akár az is kijelenthető, hogy itt él (és szenved) a legtöbb tisztességes szabadkai magyar polgár.
Vajon mennyire véletlen, hogy pont a felsorolt helyi közösségek részesülnek ennyire mostoha bánásmódban?
Az alapinformációk a subotica.com-tól származnak, a többi nem
K. P. 
Közzétette: Szerkesztő 2. 2015. november 14. [12:00]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése