2015. november 7., szombat

A VAJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG A MAI NAPON (november 1-jén – B. A.) FELSZÁMOLTA A SZABADKAI RÁDIÓ ÖNÁLLÓ MAGYAR MŰSORÁT




Miután 2007-ben újra parlamenti párt lett a Vajdasági Magyar Szövetség, kezdő parlamenti képviselőként egyik legfontosabb feladatunknak a több nyelven sugárzó médiumok megőrzését tartottuk. 2007. során legalább 20 alkalommal szólaltunk fel Pásztor Bálinttal a Köztársasági Képviselőházban ebben a kérdésben. Volt olyan ülésnap, amikor Oliver Dulić, demokrata párti házelnököt annyira felbosszantottuk a felszólalásinkkal, hogy elhagyta az üléstermet. Végül 2007. december 29-én a Helyi önkormányzatokról szóló törvény elfogadásával sikerült elérnünk a médiaprivatizáció leállítását.
Ha azt mondja nekem valaki 2007-ben, hogy 8 évvel később éppen a VMSZ számolja majd fel a Szabadkai Rádió önálló magyar műsorát, azt válaszolom, hogy ez sohasem következhet be, hiszen a Vajdasági Magyar Szövetség egy KÖVETKEZETES ÉS HITELES PÁRT.
Ha valaki azt mondja nekem néhány nappal ezelőtt, hogy a Pannónia Alapítvány igazgatója a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének utasításait követve kalózrádiót indít a 89,6 MHz-en, azt válaszolom, hogy Bodzsóni István sohasem tenne ilyet, hiszen ő egy FELELŐSSÉGTELJES EMBER.
A Pannónia Alapítvány a mai napon frekvenciengedély nélkül, az Alapítvány Igazgató Bizottságának döntésével szemben és az Alapítvány alapítóit megkerülve kezdte meg a Szabadkai Magyar Rádió adásának a sugárzását. A Pannónia Alapítvány Igazgató Bizottsága a 2015. október 28-án megtartott ülésén nem támogatta az igazgató javaslatát a Szabadkai Magyar Rádió adásának a beindítására. Mivel az Alapítány Igazgató Bizottsága elutasította az engedély nélküli műsorsugárzást, így nem terjesztette az alapítók elé az Alapítvány alapító okiratának a módosítását sem. A Pannónia Alapítvány Alapító okirata rendelkezik arról, hogy az Alapítvány mely médiumok alapítója és működtetője. A mai napon az Alapítvány két médiumot: a Pannon Televíziót és a Pannon Rádiót működteti jogszerűen, és egy médiumot: a Szabadkai Magyar Rádiót jogellenesen.

Varga László



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése