2017. május 12., péntek

VMDK: Öntsünk tiszta vizet a szabadkai migránspohárba!


Mindennapjaink csendjét hirtelen megtörte a szabadkai magyar párt alapszervezetének irománya miszerint támogatják a polgárok tiltakozását és támogatják azt az aláírásgyűjtést, amely a szabadkai migránslakások építését kifogásolja. Tessék-lássék módon még ők is aláírások gyűjtésébe kezdtek. A hírek szerint kb. 3700 szabadkai alá is írta a petíciót. Majd a részükről ismét csend következett.

Gondolták, mi megtettük a miénket, adtunk a népnek egy gumicsontot, de a belgrádi királynak is kedvezünk  mert az ügyet nem vittük tovább. De az ördög, vagy ebben az esetben Maglai & Co nem alszik!

A mutyilistásoknál szokatlan és pimasz módon, saját gondolattal vezérelve - ami nem dívik a szabadkai magyar pártnál - élvén a képviseleti demokrácia jogával, indítványozták a szabadkai Városi Képviselő-testület (VKT) összehívását és a fajsúlyos kérdés megvitatását! Sőt! Még azt is kérték, hogy a VKT ne engedélyezze a migránsok elhelyezését Szabadkán, ne épülhessenek lakások az elhelyezésükre. Hallatlan!  
  
Sebtében ki is adtak egy ideges közleményt amiben bírálták azokat akik húsba vágó módon oldanák meg a migránsok betelepítését. Közben ki is szólt a tudatalattiuk és elismerték a szemfényvesztést , mert nem is a város dönti el, hanem a köztársasági kormány!

És itt jövünk a lényeghez! Kedves atyafik, ki is ül ott abban a köztársasági kormányban? Ki van a hatalomban Belgrádban, Újvidéken és Szabadkán? Ki adja ki azt az építkezési engedélyt? A város vagy a köztársaság?  Kié a felelősség?

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) már többször is rámutatott a migránsok által okozott gondokra.  Először a mezőgazdasági károkra, majd a lakosok biztonságérzetére, főleg a zentai úti temető környékén lakók esetében, majd  a hétvégi házak és a szállásokon történő garázdálkodásokra.

De beszélhetnénk arról az esetről is, amikor a Magyar Nemzeti Tanács elnöke beterjesztette a magyarországi kvótaszavazás támogatásáról szóló határozatot, amelyet a VMDK képviselői kiegészítettek pontosan a szabadkai, magyarkanizsai, horgosi migránsáradat elleni tiltakozással, valamint az EU-ból kitoloncolt koszovói romák tömeges betelepítésével, amit akkor az ott hatalmat bitorló kisebbségi kormánypárti többség leszavazott! És most van képük bárkit is kioktatni migránskérdésben?

Még a kvótaszavazás idején a VMDK kimondta: nem lehet Budapesten nemmel szavazni és közben Belgrádban hallgatni!

Ezért követeljük a szabadkai székhelyű magyar párttól, hogy öntsenek tiszta vizet a szabadkai migránspohárba!  Hívják össze a VKT ülését és szavazzanak a migránsok és a migránslakások kiépítését előrelátó városrendezési terv ellen, köztársasági képviselőik, államtitkáraik kezdeményezzék a migránsok kitelepítését Szabadkáról, illetve járják ki azt, hogy a migránsokat ne helyezzék el a vajdasági magyar községekben, városokban.

Ha ez nem történik meg, még azt gondolhatjuk, hogy semmi sem változott a kvótaszavazás óta. Esetleg csak  a képmutatás mértéke!
www.vmdk.org.rs                                                       hirmondo@vmdk.org.rs
facebook.com/vmdk2014
twitter.com/vmdk1990
https://plus.google.com/+VajdasagiMagyarokDemokratikusKozossege1990 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése