2018. május 5., szombat

A vasárnapra bejelentett rendezvény miatt lezárták a Herkócára vezető utat


 Illusztráció
Fotó: Tanjug

A vasárnapra, május 6-ára a Szerb Radikális Párt által bejelentett nagygyűlés és más pártok által bejelentett tiltakozások miatt szombaton lezárták a Herkóca felé vezető utat, pontosabban a Platics (Plаtičevo) – Jаrаk közötti szakaszt, az új šаbаci hídnál, közölte a Putevi Srbije közvállalat.
Az útlezárzás vasárnap éjfélig van érvényben, az arra járók az Obrenovac és Mitrovica felé vezető alternatív útvonalakat vehetik igénybe.
Vojislav Šešelj, a Szerb Radikális Párt (SRS) elnöke holnapra nagygyűlést jelentett be Herkócán, napra pontosan 26 évvel azután, hogy 1992-ben ugyanezen a helyen a nem szerb lakosság elűzésére szólított fel. Bejelentésére több párt, többek között a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, a Demokrata Párt is reagált és ugyancsak a kis szerémségi faluban ellentüntetést jelentett be. A rendőrség betiltott mindenféle gyülekezést.
Šešelj szombaton kijelentette, minden körülmények között vasárnap Herkócára mennek és megtartják rendezvényüket, írja a Beta.
2018. május 5. [16:11]
https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/22421/A-vasarnapra-bejelentett-rendezveny-miatt-lezartak-a-Herkocara-vezeto-utat.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése