2013. május 14., kedd

Incidens Temerinben



Vasárnap, május 12-én hajnalban 3 óra 30 perckor nemkívánatos incidensre került sor Temerinben. Hazafelé tartó két magyar fiatal az Újvidéki utcában a Csillag-sarok közelében szembetalálkozott egy háromtagú szerb társasággal, s közülük K. M. (1993) – a sértett C. R. (1993) elmondása szerint minden ok és verbálisan kinyilvánított szándék nélkül – rátámadt, ütlegelni kezdte őt, sérüléseket okozva neki, s miután a sértett a földre került, megpróbálta összerugdosni, de ebben a többiek megakadályozták. Miután C. R. feljelentést tett a rendőrségen, a támadót előállították.
(-a -a)
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/15453/Incidens-Temerinben.html, 2013. május 13. [22:50]


Több hasonló eset is volt Temerinben az utóbbi időben
Az elmúlt hónapokban több, hasonló incidens történt Temerinben, de más vajdasági településeken is voltak ilyen esetek, ami miatt a magyar kormány tagjai többször aggodalmukat fejezték ki, és a diplomácia is több alkalommal felvetette a kérdést Szerbiának.
Február elején Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közölte, hogy Temerinben, Újvidéken és Óbecsén a rendszeressé váló magyarverések és a nemzetiségi alapon sértegető graffitik aggodalomra adnak okot, különösen akkor, amikor a két nemzet a történelmi megbékélés küszöbén áll. Március elején Martonyi János külügyminiszter közölte, hogy a kormány aggódik a Vajdaságban az elmúlt hónapokban történt magyarellenes erőszakos cselekmények miatt, ezek az incidensek súlyosan veszélyeztetik az ott élő magyar közösség biztonságát, és tartósan csökkenthetik a két ország közötti bizalmat.
Február 16-án Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Ivica Dacic szerb miniszterelnök, belügyminiszter megállapodott a leginkább érintett vajdasági települések közbiztonságának megerősítéséről és az események kivizsgálásának felgyorsításáról. (MNO)
Vajdasági Magyar Demokrata Párt, HÍRLEVÉL, XI. évf., 112. szám, 2013. május 14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése