2013. május 18., szombat

Székely zászló: Ami Kispiacon büszkeség az Óbecsén szégyen?



A Magyar Remény Mozgalom (MRM) Óbecsei Községi Szervezete 2013. március 11-én kérte a városvezetést és Knézi Pétert, hogy a magyar nemzeti szolidaritás jegyében tűzzék ki a székely zászlót a városháza oromzatára, mivel a községi képviselő-testület elnöke és az általa vezetett társadalmi szervezet nemrégiben Sátoraljaújhelyen jelent meg illusztris vendégként, mintegy, a régió magyarságának képviselőjeként egy ünnepi rendezvényen, ahol a nemzeti összetartozásunk szimbólumaként kitűzték a székely lobogót.
Knézi Péter azonban bebizonyította a régi mondás igazságát, miszerint az ember sohasem próféta a saját hazájában, hiszen a részvétel és az örömteli parolázgatás, valamint a zempléni kalandparkban eltöltött nap után, itthon már elfelejtették a kárpát-medencei összefogás fontosságát.
A márciusban megküldött kérésre Knézi Péter a következőképpen válaszolt: ,,Sajnos, ezt a hatályos szerbiai törvények nem teszik lehetővé". Hozzátette, szerinte a székely zászló ügyében a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) az illetékes. Azonban a viszontválaszunkat, amelyben ezt a kifogását cáfoltuk, már válaszra sem méltatta.
Május elsején egy civil kezdeményezés folytán Kispiacon ünnepélyesen felhúzták a Gutási Ákos horgosi plébános által felszentelt székely zászlót a településen. Úgy látszik, ott más szerbiai törvények járnak, mint Óbecsén.
Az MRM gratulál ehhez a kezdeményezéshez, ugyanakkor elítéljük azt a meghunyászkodó magatartást, amivel Óbecsén lehet találkozni, éppen azok részéről akik magukat a magyarság érdekképviselőinek tartják községben, miközben olyan formációval állnak koalícióban, amelynek politikai gyökerei a srebrenicai tömegsírokig nyúlnak vissza.
Az MRM Óbecsei Községi Szervezetének nevében,

Zubcsik Gábor, elnök
http://www.mrm.rs/koezlemenyek/927-szekely-zaszlo-ami-kispiacon-bueszkeseg-az-obecsen-szegyen, 2013. május 17. [13:24]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése