2013. május 27., hétfő

Senki sem panaszkodik nemzeti alapú diszkriminációra



A nemzetek közötti viszonyok Belgrádban továbbra is rendkívül jók, függetlenül egyes szélsőséges megnyilvánulásoktól – értékelték tegnap egy belgrádi tanácskozáson. A belgrádi magyar nagykövetséghez se fordult még senki azért, mert magyarsága miatt diszkriminálták volna.
Nebojša Marjanović, a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi helyi szervezetének elnöke szerint Belgrád mindig is befogadó város volt, de egyes incidensek – mint a nemrég megjelent antiszemita plakátok esete – rontanak ezen a képen, ezért szükség van az állam határozott fellépésére, hogy időben leküzdje ezeket a jelenségeket.
Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete kijelentette, hozzájuk még senki sem fordult panasszal azért, mert Szerbiában rosszul bántak volna vele magyarsága miatt, habár kihangsúlyozta, hogy a szerbiai állampolgársággal rendelkező magyarok nem tartoznak a nagykövetség hatáskörébe.
Dušanka Gaćeša belgrádi polgárjogvédő kijelentette, az elmúlt hat hónap során a városi ombudsman hivatalához még senki sem fordult azzal a panasszal, hogy azért diszkriminálták, mert valamely nemzeti kisebbségi közösséghez tartozik. (RTV)
Vajdasági Magyar Demokrata Párt, HÍRLEVÉL, XI. évf., 122. szám, 2013. május 26

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése