2014. július 30., szerda

Rólunk szóló, a nyilvánosság számára nem ismertetett megállapodást kötött Pásztor és Orbán

A kormány és a délvidéki magyarok közötti együttműködés kereteiről és tartalmáról kötött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az erdélyi Tusványos fesztiválon, a Fidesz által pénzelt rendezvényen.
Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár arról számolt be, hogy Orbán Viktor és Pásztor István Tusnádfürdőn folytatott megbeszélést egymással. A két politikus megállapodást kötött a kormány és a vajdasági magyarok közötti együttműködés kereteiről, formáiról és tartalmáról. Megegyeztek a fejlesztéspolitika legfontosabb kérdéseiről, a támogatandó projektek lebonyolításáról. Annak tartalmáról semmi sem jelent meg. Talán annyira titkos dolgokról lenne szó? Elvileg, ránk tartozna a leginkább, hogy ha már valaki vette a bátorságot, és megint a teljes délvidéki magyarság nevében beszél és lép fel.
A hír szerint mindkét fél örömmel nyugtázta, hogy a most induló hétéves uniós költségvetési időszakban a korábbinál több forrás áll rendelkezésre a vajdasági magyarok számára fontos fejlesztésekre, a szerb-magyar határ menti térség gazdasági lehetőségeinek bővítésére. Az EU-s irányvonalak és jogszabályok nemzetiségi alapú gazdaságpolitikát nem folytatnak (ha csak nem cigányokról van szó), így maga a hír is egy ferdítés és blöff lehet csupán.
Megint kit néznek hülyének egy kis önfényezés érdekében?
MTI nyomán T. T.
A képen: Pásztor István önfeledten barátkozik Erdélyben
Közzétette: Terhes Tamás 2014. július 29. kedd, 14:00  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése