2014. július 29., kedd

Pénzünkön "gyakorol toleranciát" a hatalom: idén is megtartják a topolyai "Sanci-tábort"

tolesanciA délvidéki magyarságot (is) teljesen kisemmiző szerb "reformok", a nemzettársaink nincstelensége és rohamos fogyatkozása ellenére ebben az évben sem maradhat el a hagyományos topolyai toleranciatábor.
Egeresi Sándor VMSZ-es csúcskáder liberális politikai rögeszméje tehát gyógyíthatatlannak tűnik. "Sancit", aki eddigi pályafutása során hat politikai pártot váltott, az sem tantoríthatja el a "tolerancia gyakorlásától", hogy városában, Topolyán immár szinte senkinek sincs munkahelye, az emberek nagy része szó szerint éhezik és sorra betegszik meg.A tábor atyja és társai mégis inkább 150 jöttment külföldi fiatalt fognak egy hétig zabáltatni és szórakoztatni (nyilván számos, gondosan szelektált politikus vendég mellett), mint hogy a tartományi kasszából kiszippantott pénzünket szociális juttatásokra fordítsák.
aa sanci es ivica
Ha pedig átütemezhetetlen céleszközökről van szó, amelyeket mindenáron kultúrára vagy ifjúságpolitikára kell felhasználni, vajon "Sanciék" a zömében magyarlakta (egyébként "VMSZ-es fészek") Topolyán miért nem magyar nemzeti tábort szerveznek, amely a nemzeti öntudat erősítését és az ittmaradást szolgálná? Főleg annak tükrében, hogy ez a nemes cél (a nemzeti identitás megőrzése) még a VMSZ programjában is szerepel. (Igaz, ott sok minden olvasható, aminek pont az ellenkezője történik.).                
A sorban nyolcadik táborra július 27. és augusztus 2. között kerül sor. Németországi, szlovákiai, magyarországi, horvátországi, bulgáriai, romániai és szerbiai fiatalok gusztálgatják majd egymást egy héten keresztül. ("Hiányolom" a hollandokat, ugyanis azok sehova sem indulnak egy kis füvecske nélkül).
Vajon ettől a multikulti banzájtól majd mindenki toleránsabbá válik? Hét megtartott tábor után jó lenne végre tudni, van-e mérhető hatása ezeknek a rendezvényeknek. Valaki jobb ember lett az eddigi táboroktól? Vagy ez a legkevésbé lényeges?
A második képen: Egeresi Sándor, a multikulturális, zsírliberális tábor dicső atyja egy végtelenül toleráns ember társaságában
K. P.
Közzétette: Szerkesztő 2. 2014. július 27. vasárnap, 12:00  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése