2015. augusztus 26., szerda

A Szabadkai Rádió ismét eladó, emellett valószínűleg magyar nyelvű frekvencia nélkül marad

aradio-subotica-foto-b-vuckovicA Vajdasági RTV értesítette a Szabadkai Rádiót, hogy szeptember elsejétől felmondja azt a szerződést, amely a 89,6 Mhz-es hullámhosszon a magyar nyelvű rádióműsor sugárzását tette eddig lehetővé. Ezt Ljubiša Stepanović, a Szabadkai Rádió igazgatója jelentette ki.
Szavai szerint ez azt jelenti, hogy a műsort ezentúl egy hullámhosszon sugározzák majd, három nyelven. A helyi önkormányzaton fog viszont múlni, hogy a lecsökkentett műsoridő mellett megtartja-e az ott foglalkoztatottakat az eddigi létszámban.
Emellett ismét árverésen a Szabadkai Rádió. A Köztársasági Privatizációs Ügynökség ma teszi közzé a magánosítás második körében a felhívást a Rádió nyilvános árverés útján történő megvételére. A kikiáltási ár az első körben megállapított 40 ezer eurónak a 70 százaléka, tehát most 28 ezer euró. Az érdeklődők szeptember 25–ig tehetnek ajánlatot.
A felvásárlási dokumentáció 100 ezer dinárba kerül, az ajánlattevőnek 4 ezer eurót kell letétbe helyeznie. Az eladási dokumentáció megvételét szeptember 18–ig lehet igényelni, a dokumentáció augusztus 31–től hozzáférhető.
A Szabadkai Rádió nyilvános árverés útján történő megvételére borítékban benyújtott ajánlatokat – amennyiben lesz ilyen – szeptember 29–én délben nyitják majd fel. 
Szerb média nyomán F.J. 
Közzétette: Fehér János 2015. augusztus 25. kedd, 18:29

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése