2015. augusztus 9., vasárnap

Üzenet Sancinak: Észak-Bácska egy nagy toleranciatábor, amelyben az egyik fél tűr, a másik pedig élősködik

a egeresi01Egeresi Sándor - Sanci, a VMSZ nagyágyúja élete során hat pártban fordult meg, amivel bebizonyította, hogy rendkívül toleráns személy. Mindegy volt neki, milyen ideológiát szolgál ki, csak legyen steksz és hatalom. A balos eszmék azért nyilván mindig közelebb álltak a szívéhez, hiszen régi jó komcsi gyerekről van szó, aki partizán dalokon nőtt fel.
Karrierje csúcsát mégis a VMSZ-ben érte el. Több komoly tisztséget töltött be. Jelenlegi leghangzatosabb funkciója: a topolyai toleranciatábor megálmodója.
Ő és a közéleti haverjai minden évben összeröffentenek egy csomó kiválasztott fiatalt, akik több országból érkeznek, hogy mások pénzén lopják a napot a topolyai tó partján.
Állítólag toleranciát tanulnak ezen a helyen. Az elmúlt nyolc évben azonban nem vettük észre, hogy a Sanci-tábor után bárki is kevésbé utálná a másikat, azt pedig végképp nem észleltük, hogy a többségi nemzet fiai megértőbbek és "gyengédebbek" lennének a dévidéki magyarsággal.
Egyébként a helyi lakosság nagy része ellenszenvvel tekint a rendezvényre, amely feleslegesen bolygatja fel hétköznapjaikat, ráadásul nem kis pénzért.
Sanci azonban nem tágít. Idén is megszervezi álmai rendezvényét.
Igaz, valamivel "szerényebb lesz pénzügyi és politikai okok miatt". Ezek szerint tehát Egeresi tisztában lehet azzal, hogy most, amikor a délvidéki magyarság napról napra fogy, a menekültek száma pedig napról napra nő a magyarlakta településeken, "nem éppen szerencsés dolog" toleranciáról papolni?! És mégis teljes erőbevetéssel "nyomja" a táborát.
Sanci többnapos zsúrját alapítványokon és üzletembereken (?) kívül többek között a topolyai községi képviselő-testület, valamint a topolyai helyi közösségek is támogatják, fővédnöke pedig a köztársasági kormány és a munkaügyi minisztérium. Magyarán: a maratoni bulit zömében az adófizetők pénzén tartják.
Eközben Magyarkanizsa és környező települései, valamint Szabadka egyes perermvárosi helységei nap mint nap "élvezhetik" az illegális bevándorlókkal folytatott "békés együttélés gyönyöreit". No, azok az igazi toleranciatáborok: ott az egyik fél tűr és tolerál, a másik pedig élősködik és folyamatos veszélyt jelent a helyiek számára.
Zenta egyelőre kibekkelte a migránsokat, de kérdés, meddig.
Kíváncsi vagyok rá, vajon a Sanci buliján elhangzik-e majd, hogy a bevándorlókat szeretni kell, mert mégiscsak szerencsétlen emberekről van szó...
A tábor megnyitója augusztus 12-én lesz a topolyai Mezőgazdasági Iskolában.
A képen: Egeresi Sándor (fotó: Magyar Szó)
K. P. 
Közzétette: Szerkesztő 2. 2015. augusztus 09. vasárnap, 12:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése