2016. május 29., vasárnap

Mi történik a Magyar Szóban?


Joó Horti Lívia (Magyar Mozgalom) képviselői kérdései a Magyar Nemzeti Tanácshoz

A Magyar Szó dolgozóitól olyan információk érkeznek, hogy Varjú Márta főszerkesztő, két helyettesével együtt gőzerővel dolgozik a lap átszervezésén. Egyes újságírókat beszélgetésre hívnak Újvidékre, elbocsátásokról, átszervezésről beszélnek az illetékesek. Ezeket az értesüléseket a lap vezetése is megerősítette a Cenzolovka internetes portál cikkében, (https://www.cenzolovka.rs/vesti/madar-so-nakon-reorganizacije-redakcije-slede-otpustanja/) amelyben megszólalt Újhelyi Lukács, a Magyar Szó TJGYT elnöke és Ökrész Rozália igazgatónő is.
A Magyar Nemzeti Tanácsnak, mint a Magyar Szó alapítójának amely a megválasztása előtt a szabadkai médiaház létrehozásával kampányolt, milyen információja van a Magyar Szóban megkezdett nagyméretű átszervezésről?
A Cenzolovka portálon elbocsátásokról, áthelyezésekről beszélnek a cég vezetői, az újságírókat a munkahelyük áthelyezésével kapcsolatos beszélgetésekre hívják.
Kérdéseim a következők:
Az MNT vezetés tud-e ezen átszervezésekről?
Ha igen, támogatja-e mindezt, és milyen formában ?
Az MNT vezetése rendben valónak tartja e, hogy Varjú Márta, akinek három hónap múlva lejár a mandátuma, főszerkesztői pályafutása végén rovatokat és ezáltal embereket költöztetne Újvidékre?
2016. május 29. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése