2016. augusztus 5., péntek

Sötét vajdasági gondolatok

Maradni? Küzdeni? Vagy vajon tényleg elégedett a többség? És jó minden így ahogy van? Nem tudom, de én ettől nem birok aludni.... Halász Mónika (Facebook):

Tegnap este, miután letettem a Rejtő Jenő "Az előretolt helyőrség" c. könyvet a kezemből, még mindig nem jött álom a szememre, pedig késő volt már. Ma is követnek a gondolatok, amik az éjjel ébren tartottak. Pedig már a piacot is megjártam. De ott ismét találkozom emberekkel akik nem hagyják , hogy elfeledjem rossz gondolataimat!
Mi bántott?
Amíg a községi képviselők igazgatókat váltanak le fontos intézmények éléről, amíg pártkatonákat helyeznek el minden létező és nem létező munkahelyre, amíg örülünk a 20 millió dináros medence felújításnak (amit valójában azok a gyerekek egy része fog fizetni, aki ma fürdik benne- mert kölcsönből lett), tapsolunk minden értelmetlen és jelentéktelen kijelentésnek, addig bizony az emberek elmennek! Tegnap csak a szűk ismeretségi körömből 3 család mesélte nekem , hogy hamarosan indulnak. Gyerekestül mennek! Már ki is vették a gyerekeket az iskolából! Ezek mind dolgozó emberek. Itt is dolgoztak. Most is elszorul a torkom ha arra gondolok, hogy innen menni kell! A családom már elment. A gyerekeink mire is maradjanak? Fizetni a felvett községi kölcsönöket? A kinevezett pártigazgatókat? Bizonyos személyek zsebbe repült lakásait? Vagy ugyanazon személyek gyerekeinek egyetemét? Miközben sokunk gyerekei egyetemről talán nem is álmodhatnak. Maradni? Küzdeni? Vagy vajon tényleg elégedett a többség? És jó minden így ahogy van? Nem tudom , de én ettől nem birok aludni....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése