2016. augusztus 15., hétfő

Végre! Fellélegezhetünk!

Koalíciós megállapodást írt alá a Szerb Haladó Párt (SNS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ). Még csak néhány nap és maga a miniszterelnök számol be róla.

Koalíciós megállapodást írt alá a SNS és a VMSZ
A Szerb Haladó Párt (SNS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vasárnap koalíciós megállapodást írt alá a közös programcélok megvalósítására és a szerbek és magyarok közötti lehető legjobb viszony kialakítása érdekében.
A programhoz kapcsolódó kötelezettségvállalások meghatározzák a társadalmi élet minden területét felölelő célokat, különös tekintettel a gazdasági tevékenység erősítésére, a polgárok jobb életére és Vajdaság Autonóm Tartomány további fejlesztésére.
A közlemény szerint a két párt megegyezett abban, hogy támogatják az ország szempontjából létfontosságú infrastrukturális beruházásokat célzó projektumokat, ugyanakkor közösen fognak tenni azért is, hogy javítsák a mezőgazdaság helyzetét, a mezőgazdasági termelés feltételeit, a termelők élet- és munkakörülményeit.
A Szerb Haladó Párt és a VMSZ megállapodása kiterjed a korrupció és a bűnözés elleni harc erősítésére, az ország polgárai biztonságának növelésére is, áll a két pártnak a Tanjughoz eljuttatott közleményében.
Pásztor Bálint, a magyar képviselőcsoport vezetője az MTI-nek telefonon jelezte: a két párt közötti megállapodásról bővebben a jövő héten számol be Aleksandar Vučić szerb kormányfő.
"A Szerb Haladó Párt (SNS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vasárnap koalíciós megállapodást írt alá a közös programcélok megvalósítására és a szerbek és magyarok közötti lehető legjobb viszony kialakítása érdekében. A programhoz kapcsolódó kötelezettségvállalások meghatározzák a társadalmi élet minden területét felölelő célokat, különös tekintettel a gazdasági tevékenység erősítésére, a polgárok jobb életére és Vajdaság Autonóm Tartomány további fejlesztésére. A közlemény szerint a két párt megegyezett abban, hogy támogatják az ország szempontjából létfontosságú infrastrukturális beruházásokat célzó projektumokat, ugyanakkor közösen fognak tenni azért is, hogy javítsák a mezőgazdaság helyzetét, a mezőgazdasági termelés feltételeit, a termelők élet- és munkakörülményeit. A Szerb Haladó Párt és a VMSZ megállapodása kiterjed a korrupció és a bűnözés elleni harc erősítésére, az ország polgárai biztonságának növelésére is, áll a két pártnak a Tanjughoz eljuttatott közleményében. Pásztor Bálint, a magyar képviselőcsoport vezetője az MTI-nek telefonon jelezte: a két párt közötti megállapodásról bővebben a jövő héten számol be Aleksandar Vučić szerb kormányfő."

2016. augusztus 14.

Vučić és Pásztor aláírták közös ígéreteik jegyzékét

 A közös programok megvalósításáról, szerbek és magyarok közötti kapcsolatok javításáról írt alá koalíciós megállapodást vasárnap a kormányzó Szerb Haladó Párt (SNS) a Vajdasági Magyarok Szövetségével (VMSZ), számolt be a szerb sajtó.
A közös közlemény szerint a szerződésben vállaltak érintik az élet minden területét, különös tekintettel a gazdaságra, az állampolgárok életszínvonalának javítására és Vajdaság fejlesztésére. 
A két párt papíron megállapodott abban, hogy támogatja a Szerbia számára létfontosságú infrastrukturális fejlesztéseket, ezen kívül további erőfeszítéseket tesz a mezőgazdasági termelésnek és a termelők munkakörülményeinek javítása érdekében. A szöveg említi még a bűnözés visszaszorítását és a korrupció felszámolását is. (Nem tudjuk, hogy ingyen életet osztogatnak-e majd a koalíciós puszipajtások – szerk. megj.)
Pásztor Bálint, a VMSZ képviselője jelezte, hogy a két párt közötti megállapodásról bővebben a jövő héten számol be Aleksandar Vučić kormányfő. 
A kormányfő korábban csak a VMSZ-t nevezte meg biztos partnerként a választások után. Pásztor István, a VMSZ elnöke Vučićtyal június elején folytatott megbeszélése után elmondta, hogy pártja az elmúlt két évhez hasonlóan nem miniszteri, hanem államtitkári szinten szeretne részt venni a kormányban. A VMSZ négy minisztériumban kap államtitkári helyet, mégpedig a közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési, az egészségügyi, az oktatási és a mezőgazdasági minisztériumokban.
MTI nyomán T. T.
Közzétette: Terhes Tamás 2016. augusztus 15. hétfő, 00:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése