2018. március 23., péntek

A rezsim és a VMSZ eredményei:

Topolyán minden tizedik lakos szociális segélyen él

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az észak-bácskai település (haladó-VMSZ-es) vezetése aggasztó statisztikával kénytelen szembesülni. A városban a bérek jóval alacsonyabbak a köztársasági átlagtól, sok a munkanélküli, de ez korántsem minden.

Amint azt a btpublicnews.co.rs portál közli, Topolyán a hivatalos adatok szerint 7600 nyugdíjas mellett 7934-en vannak munkaviszonyban, míg 2000-en munkanélküliek.
Az egyik leglesújtóbb adat, hogy 4000 polgár kényszerül szociális segélyre, vagyis minden 10 helyi lakos.
Kiderült továbbá, hogy több mint ezren kényszerülnek évi szinten egyszeri segélyre. Ezen polgárok körében mindössze 40 év az átlagéletkor, tehát többnyire erejük teljében lévő emberekről beszélünk, akik szó szerint a létfenntartás határán tengődnek.
Úgyszintén sokan éheznek a városban: a népkonyha, amely novembertől áprilisig működik, mintegy 600 polgárnak, illetve 170 gyermeknek biztosít meleg élelmet a hideg hónapokban, tehát minden ötvenedik polgár képtelen élelmet biztosítani magának.
Az önkormányzat egyébként 3,4 millió dinárt különít el az érintettek megsegítésükre.
Topolya községi egyes képviselői különféleképpen értékelik a helyzetet, egyesek szerint a szürkegazdaságnak kell útját állni, mások kis létszámú, ún. „rugalmas cégek” létrehozásában látják a megoldást, maga az önkormányzat pedig mindössze hétmillió dinárt látott elő foglalkoztatási akciótervének megvalósítására.
Összehasonlításképpen: Szabadka 20 millió dinárt kap a „közlekedési infrastruktúra” javítására, ami egy utca kiaszfaltozását, és kerékpárút kiépítését jelenti Horgosnál. Ezt Pásztor Bálint VMSZ-es köztársasági parlamenti képviselő közölte büszkén…
(Forrás és fotó: btpublicnews.co.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése