2018. március 5., hétfő

Súlyos csalások mellett győztek a haladók a belgrádi választásokon:

Örülnek Vučić, Pásztor (és Orbán), szomorkodnak a tisztességes polgárok

(fotó: kurir.rs)
 

Halottak, csecsemők, migránsok szavaztak, akadt, aki három szavazólapot dobott az urnába, több helyen kombikkal szállították a haladó választókat, volt, ahol megverték az ellenzéki megfigyelőket…

Egyebek között ezek az ellenzéki pártok észrevételei. A kampányfeltételek is abnormálisak voltak. A nemzeti frekvenciával rendelkező elektronikus média teljes egészében a Szerb Haladó Pártot favorizálta és megállás nélkül szapulta az ellenzéki pártokat. Ugyanez mondható el a nyomtatott sajtó 90 százalékáról.
A romatelepülések és egyéb szegényebb városrészek lakosságát a haladók elhalmozták ajándékcsomagokkal, és itt-ott az is előfordult, hogy fejenkénti kétezer dinárért vásároltak voksokat.
Az ellenzék egyértelmű hibája, hogy nem állt az egyetlen esélyes jelölt, Dragan Đilas mögé.
Például a Demokrata Pártnak valószínűleg befellegzett, hiszen meg sem közelítette az ötszázalékos küszöböt.
A belgrádi választások nagy esélyt jelentettek a haladó rezsim megingatására. Ez elúszott.
Két év múlva kerül sor a köztársasági választásokra. Elválik, addig sikerül-e az ellenzéknek magához térnie és hatékonyabb stratégiával előhozakodnia.
Ami biztos: egyelőre folytatódik az önkényuralom. Az élet rendkívül nehéz lesz, hiszen a haladó hatalom elsöpör, eltapos majdnem mindent, aminek van értelme és értéke. A délvidéki magyarokra különösen nagy megpróbáltatások várnak.
Ebben a pillanatban leginkább Vučić és hűséges barátai: Pásztor és Orbán örülnek, a saját fejükkel gondolkodó becsületes polgárok számára pedig ez nem egy szép nap…http://delhir.info/2018/03/04/sulyos-csalasok-mellett-gyoztek-haladok-belgradi-valasztasokon-orulnek-vucic-pasztor-es-orban-szomorkodnak-tisztesseges-polgarok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése