2019. február 6., szerda

A mennyről a pásztorok

Bódis Gábor
Bódis Gábor

Nagyon rosszul állhat a vajdmagyok helyzete azaz inkább a kalandvágyból még itthon rekedtek hangulata, ha Pásztoréknak a csillagokat is le kell ígérniük az égről. Történik mindez egy olyan időszakban, amikor már több mint két hónapja lázong nemcsak csonka Szerbia, hanem még Kosovska Mitrovicán is hallani tömeges szitkokat a Pásztor-mentor Vučić címére.

És talán Észak-Bácskában is megmozdul valami, hiszen Szabadkára is terveznek immár ellenzéki-civil menetelést. Jobb később, mint soha. Zentán, úgy tűnik a fotelforradalmár attitűd dívik még mindig, Topolyának meg van fociakadémiája. De ha Kosztolányi városában megmozdul valami, akkor kigyullad a piros lámpa. Jöjjön a hozsanna.
Először az idősebb Pásztor a viszonzatlan szerelem témájában szakértett.
– Vajdaság az ígéret földje, az országban jól alakulnak a dolgok – állapította meg Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke a Vajdaság 2019-ben elnevezésű konferencián, amelynek védnöke a tartományi kormány.
Ez volt az ara dicsérete, aki nem más mint maga az ígéret, a vágyak beteljesülésének anyaméhe. Éppen ezért döbbenetes, hogy az itt élő emberek nem látnak a szemüktől:
Pásztor viszont elismerte, „sokan nem ismerik fel, hogy Vajdaság az ígéret földje és menekülnek innen”. Úgy véli, hogy ez az általános közhangulat és a gazdasági helyzet eredménye. Mint mondta, síkra száll azért, hogy a közbeszéd csituljon és ne hangozzanak el kemény szavak, így a helyzet egészében megváltozna az országban, írja a Danas.
István a receptet is felírta: a közbeszéd csitulása ugyan mi mást jelenthet, mint a kormányt (vele együtt őt és társait is) kritizálók elhallgattatását.
Az ifjabb Bálint, korához méltóan már a mennyei magasságokban látja a vajdmagyarok megdicsőülését. Érdemes végigkönnyezni:
„A magyarsághoz tartozás előnyt jelent, hiszen a törvénymódosításoknak köszönhetően az állami hivatalnokok esetében a tartományi és önkormányzati hivatalok esetében, vagy a közszolgálatok, vagy az állami ügynökségek esetében is, amennyiben egy pályázatra jelentkezik egy magyar és egy szerb, hogy leegyszerűsítsük és saját magunkra alkalmazzuk a példát, és azonos képesítéssel rendelkeznek, akkor a magát magyarnak vallót kell előnyben részesíteni és őt kell alkalmazni. Tehát ilyen szempontból az utóbbi években sikerült azt elérnünk, hogy a részarányos foglalkoztatás ne csak valamilyen vágyálom legyen, hanem beépüljön a szerbiai jogrendbe.” – magyarázta Pásztor Bálint.
A mennyei állapotokról az ifjabb VMSZ-vezér a Pannon RTV-ben beszélt és a mennyország kulcsát is elővette:
„A nemzetiségi hovatartozásuk bejegyeztetésével az anyakönyvi kivonatba a magyarok akár előnyt is élvezhetnek majd a munkaerőpiacon.”
Pont az anyakönyvi kivonatba? Amelyet január elsejétől csak szerbül lehet kitölteni? A pásztorosított VMSZ áldásos lobbitevékenységének következtében. Ami miatt súlyos forintezreket kénytelenek költeni „sokan, akik nem ismerik fel, hogy Vajdaság az ígéret földje és menekülnek innen”. Magyarok és nem magyarok. Vajdaságiak főleg.
A hitetlenek.
2019. február 5.
https://naplo.org/index.php?p=hir&modul=minaplo&hir=11537

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése