2013. július 1., hétfő

A magyarság fogy, a felelősöket pedig kitüntetik; Korhecz díjat kapott



Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke kapta a Lőrincz Csaba-díjat.
A budapesti kitüntetési ünnepségen Németh Zsolt külügyi államtitkár azt mondta: a magyar-szerb kapcsolatokban ma a megbékélés jellemző a kisebbségi jogok érvényesülése útján.
Ezért a megbékélésért a vajdasági magyar politikai elit évek óta küzd. Ez a cél a magyar térség- és nemzetpolitika lényege is, amelynek ma a legeredményesebb területe a magyar-szerb kapcsolatrendszer.
Megbékélés? Hiszen Tomislav Nikolić szerb elnök egy szóval sem kért bocsánatot a szerbek által lemészárolt ártatlan magyar áldozatokért.
Magyar-szerb kapcsolatrendszer? Igen, van ilyen. Például az is egyfajta viszony, amikor a szerbek verik, megalázzák vagy az élet legkülönbözőbb területein évtizedeken keresztül diszkriminálják a délvidéki magyar polgárokat.
A „vajdasági magyar politikai elit” (ha ezen Németh a leggazdagabb magyar pártot érti) évek óta kizárólag a saját érdekeiért küzd, amelyek közé a jelek szerint nem tartozik a délvidéki magyarság területi autonómiája.
Korhecz Tamás az elismerés átvétele után tartott előadásában elmondta: csak a vajdasági magyaroknak van a közjogba beágyazott autonómiamodelljük. Ez más Kárpát-medencei magyar közösségek követelései között is szerepelt, mégis csak nekik sikerült elérni, pedig sokan „már élve temették” az 1990-es években a vajdasági magyar közösséget – közölte.
Hát, nem minden ok nélkül temették, ugyanis a Magyar Nemzeti Tanács megalakulása és működése egyáltalán nem állította meg a délvidéki magyarság fogyását, 40 ezerrel vagyunk kevesebben.
Korhecz Tamás nagy eredménynek nevezte, hogy Szerbiában megkezdte működését egy „magyar miniparlament”, amelyet demokratikusan és közvetlenül választanak, és amely legitim módon képviseli a magyar közösséget.
Demokratikus, legitim? Korhecz „miniparlamentje” egy elfuserált törvény alapján jött létre, amely ellen az általa képviselt bizniszpárt persze nem emelte fel a hangját. Megválasztása pedig a szóban forgó pártot kiszolgáló lakájmédia teljes mozgósításával és a magyar kormány cseppet sem semleges magatartása mellett történik. Magyarán: a magyar kormány az MNT-választásokon (is) úgy tömi a biniszpártot, mint a kacsát. Ilyen támogatás mellett a megboldogult nagymamám is tarolna a választásokon.
MTI nyomán Fekete Lehel
http://www.delhir.com/cimlap/kiemelt-hirek/10253-a-magyarsag-fogy-a-felelsoeket-pedig-kituentetik-korhecz-dijat-kapott-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése