2014. január 24., péntek

Rendőrségi idézést kapott a Jobbik délvidéki vezetője


A Jobbik Magyarországért Mozgalom Délvidéki Csoportja ma délután két órakor megnyitja központi irodáját Szabadkán. A Jobbik törvényesen, alkotmányos alapokon álló pártként működik, kötelességének tekinti az elszakított magyarság képviseletét és a velük való minél szorosabb kapcsolattartást. Most megnyíló irodánknak is ez a legfontosabb feladata, tevékenységét nem mások ellen, hanem a délvidéki magyarság érdekében fogja kifejteni.
Két héttel ezelőtt Székelyudvarhelyen nyitottunk irodát, amelyet semmilyen román hatósági zaklatás nem kísért. Sajnálattal értesültünk azonban róla, hogy a szerb hatóságok akadályokat próbálnak gördíteni a délvidéki irodaavató elé. Ma reggel ugyanis Kiss Ervint, a Jobbik délvidéki vezetőjét beidézték a szabadkai rendőrségre, kérve tőle, hogy az iroda bérlésével kapcsolatos minden dokumentumot vigyen magával. Külhoni tagjaink természetesen nem hagyják magukat megfélemlíteni, a Jobbik vezetése pedig mindenben segítségükre lesz és védelmükre fog kelni. Az időzítés felveti annak gyanúját, hogy a hatóságok meg kívánják akadályozni Kiss Ervinnek az iroda megnyitásán való részvételét. Délvidéki csoportunk vezetője törvénytisztelő állampolgárként – ügyvéd kíséretében – eleget fog tenni az idézésnek, bízunk benne, hogy meghallgatását nem fogják szándékosan elnyújtani.
A Jobbik a történtektől függetlenül ma két órakor meg fogja nyitni szabadkai irodáját. Szeretnénk hinni abban, hogy Európai Unióba igyekvő Szerbia betartja a jogállami normákat, nem vegzálja fölöslegesen állampolgárait, nem akadályozza azok szabad egyesülését és gyülekezését, valamint senkit sem kíván nemzetiségi vagy világnézeti alapon megfélemlíteni. Amennyiben azonban ezek ellenkezőjét tapasztaljuk, a Jobbik elvárja a magyar diplomácia határozott fellépését.
Budapest, 2014. január 24.

Szávay István
Országgyűlési képviselő,
Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke
2014-01-24 11:25 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése