2014. március 17., hétfő

P. István megint "jóízűen köpködte" az MRM-et és a Jobbikot

a hrabroA választási végeredményeket csak a mai nap folyamán teszik közzé. Nyilván várják az észak-koszovói szavazatokat, amelyek valamelyest módosíthatnak a jelenlegi (nem hivatalos) álláson. Ebből kifolyólag most még nem lehet pontosan tudni, hány mandátumot nyert a VMSZ.
P. István, a VMSZ elnöke tegnap esti sajtótájékoztatóján egyebek között elmondta, hogy azok, akik a VMSZ-nek ásták a gödröt, maguk estek bele, mert 15-ször kevesebb szavazatot kaptak, mint a pártja. És ezt a Jobbik orra alá is dörgölte.
Lássunk akkor néhány tényt.
A Nemzeti Közösségek Listája a választási kampány során a Pannon RTV-ben kétszer tíz percet kapott, a Magyar Szóban pedig két jól eldugott írásban foglalkoztak vele. Ezzel szemben a VMSZ a Pannon RTV-ben naponta min. 12 órát kapott, Pásztor István pedig az utóbbi 60 nap alatt 47-szer szerepelt a Magyar Szó címlapján (és bizony a többi VMSZ-esből sem volt hiány). És akkor nem is szóltunk arról a szélsőséges rasszista kampányról amely az interneten keresztül zajlott a Nemzeti Közösségek Listája és az MRM ellen.
A fentiek tükrében a választási eredménynek nem egy a tizenöthöz, hanem egy az ezerhez kellett volna lennie.
P. István súlyos valótlanságot állít, amikor azt mondja, hogy az MRM próbált gödröt ásni a VMSZ-nek. Ez fordítva történt. Tárgyilag bizonyítható, hogy az MRM mindig normális párbeszédre törekedett a VMSZ-szel, amely azonban ehelyett kapacitásainak jelentős részét az MRM lejáratására használta fel.
A VMSZ, az őrá voksolókkal együtt a szerbségbe való beolvadás útját választotta. Még jó, hogy ennek tudatában a Jobbik a nemzeti érzelmű, következetes és tisztességes MRM-mel működik együtt. Ennek semmi köze a szerb választási eredményekhez és a pillanatnyi erőviszonyokhoz, hiszen azok bármikor gyökeresen megváltozhatnak. Ennek csak a becsülethez és az eszméhez van köze.
Megnyugtatjuk P. Istvánt: az MRM továbbra is talpon áll. Mindössze négy éve működő, alulról építkező, idealista mozgalomról van szó, míg a dúsgazdag VMSZ két évtizede folytatja bizniszpolitizálását (ha nem számítjuk hozzá Pistáék VMDK-s, előtte pedig szerb kommunista éveit).
Tehát: nyugi Pista, az MRM-nek bőven van ideje, hogy valóra váltsa elképzeléseit. Önök pedig egyre öregebbek és kiszámíthatóbbak...
Közzétette: Fekete Lehel 2014. március 17. [00:50]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése