2014. július 24., csütörtök

Az MNT lépéseit bírálja az MPSZ


Az MNT lépéseit bírálja az MPSZ
Rácz Szabó László és Miklós Éva a sajtótájékoztatón
Az MPSZ a Magyar Nemzeti Tanács számos lépését hibásnak titulálja, közölte a párt ma délelőtt Zentán megtartott sajtótájékoztatóján Rácz Szabó László, a Magyar Polgári Szövetség elnöke. A sajtótájékoztatón emellett szót ejtettek még arról – az MPSZ szerint – a VMSZ által propagandafogásként felhasznált hírverésről, miszerint Pásztor István, a VMSZ elnöke egyik beszédében Vajdaság helyett Délvidéket említett.
– Mivel a Magyar Nemzeti Tanácsban az ellenzék soraiban foglalok helyett, az én kötelességem az, hogy a negatívumokról beszéljek. Ez nem azt jelenti, hogy csak negatívumok vannak a nemzeti tanács munkájában. Igazából nagy negatívum az, hogy a nemzeti tanács nem mert a sarkára állni, ennek következtében támogatta például azt a hamis nézetet, hogy a magyarság és a szerbség megbékélt, amiről nagyon jól tudjuk, hogy nem igaz. Ezt bizonyítja az az istentelen nagy az elvándorlás, amivel most szembe kell néznünk, és bizonyítja az is, hogy nem tartják be a törvényeket és a magyarság azon dolgait, amiket saját maguk találtak ki maguknak. Ezt bizonyítja, hogy a magyarság nem tud élni a nyelvtörvénnyel sem, ugyanakkor azok, akik egyetemekre járnak, látják a megkülönböztetést. Látjuk azt, hogy a rehabilitációt nem végezték el, tehát ilyen gyakorlatilag nincs is. Az igazán nagy gond az, hogy úgy csapják be Magyarország kormányát, és ez főként a VMSZ hibája, amely párt többségben van a nemzeti tanácsban is, hogy a magyar kormány azt mondta, hogy semmit nem fog kérni Szerbiától az Európai Uniós csatlakozás kapcsán. Ez olyan árulásnak tűnik az én szemszögemből nézve, hogy azt gondolom, ez tönkretehet bennünket, és a pusztulásunkat okozhatja. A választásokon azt kínáljuk fel a magyar választópolgároknak, hogy egy konkrétabb, komolyabb és hatékonyabb nemzeti tanácsot tudnánk felépíteni, ha nagyobb arányban szavaznának ránk – hangsúlyozta Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke.
A Magyar Polgári Szövetség propagandafogásnak tartja a Vajdasági Magyar Szövetséggel kapcsolatos hírveréseket, miszerint Pásztor István, a VMSZ elnöke Délvidéknek nevezte Vajdaságot.
– A Magyar Polgári Szövetség már sokszor elmondta, hogy a mi szemszögünkből nézve a Szerbia birtokában lévő magyar terület neve Délvidék. Az MPSZ megalakulása óta Délvidéknek mondja a Magyarországtól igazságtalanul Szerbiához csatolt területeket. Most, amikor Pásztor István, a VMSZ elnöke egyik beszédében nem Vajdaságot mondott, hanem Délvidéket, nagy sajtópropaganda keveredett. Hírértéke ennek a szokatlan megnyilvánulásnak csak azért lehet, mert a VMSZ elnöke még soha ilyet ki nem ejtett a száján, sőt elítélte azokat, akik Délvidéket emlegettek. Van, aki azt mondja, hogy a VMSZ a szerb Jobbikkal kötött koalíciót, bár a poén jól hangzik, mégis a haladók és a jobbikosok között óriási a különbség. Úgy gondoljuk, hogy a VMSZ délvidékezése csak propagandafogás a magyar nemzeti tanácsi választások előtt, hogy úgy tűnjön, hogy a VMSZ messzemenőkig a magyarság érdekeit képviseli, de ennek nem szabad bedőlni, mert ez nem így van – szögezte le a téma kapcsán Miklós Éva, a Magyar Polgári Szövetség elnökségi tagja.
H. G.

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/17447/Az-MNT-lepeseit-biralja-az-MPSZ-.html
2014. július 23. [22:31]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése