2015. július 21., kedd

"Szívás" a HK választásokon: teljesen leégett a VMSZ, még Kelebiát is elbukta!

a barflyA Vajdasági Magyar Szövetség történetének legmegalázóbb vereségét szenvedte el a szabadkai helyi közösségi választásokon. A mintegy 131 ezer szavazópolgár közül mindössze kb. kilencezren szavaztak rá. Igaz, csak 30 600-án járultak az urnák elé (választók 23 százaléka), ami viszont cseppet sem enyhítő körülmény, sőt.
A délvidéki magyarság központjának nevezett Szabadkán tehát a VMSZ lemérhette "népszerűségét".
Olyan településeken is sikerült veszítenie, mint amilyen a szinte teljes egészében magyarlakta Kelebia vagy a Bajai szőlők (Pescsara), sőt, az egyik VMSZ-es "fészekként" számon tartott Kertvárosban is "orális szex" jutott az érdekvédőknek. És a jelek szerint Bajmokon sincsenek elragadtatva földijüktől, Maglaitól és a "kompániától", ugyanis ott sem sikerült győzniük.
A VMSZ hiába zaklatta ostoba sms-ekkel a polgárokat, végül csak a párt tagsága ment ki szavazni.
A "meszesek" most azzal vigasztalódnak, hogy sikerült visszahódítaniuk Csantavért.
A helyi közösségi választásokat megnyerő Szerb Haladó Párt is gyalázatosan szerepelt, pedig csakúgy mint a VMSZ, rendesen megnyomta a választási kampányt.
A volt (?) csetnikek pártja 13 856 szavazattal tudott "diadalmaskodni".
Az egészben az a legelképesztőbb, hogy sem a VMSZ-nek, sem a haladóknak nem volt konkurenciájuk. A Demokrata Párt ugyanis nem vett részt a választásokon (pedig valószínűleg nyert volna).
Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai szervezetének elnöke a Pannon RTV-nek nyilatkozta: "Ez egy nemes verseny volt. Ellenfelek voltunk közel két hónapig, de nem ellenségek. Kicsit úgy alakult ez az egész történet, hogy egyik oldalon voltak a magyarok, a másik oldalon a szerbek. Összefogtak. Ez lett az eredménye. Mi nagyon büszkék vagyunk erre."
Nem, nem szakadt rá a "Magyar" Ház mennyezete.
K. P.   
Közzétette: Szerkesztő 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése