2015. október 16., péntek

Bonyolódik a Temerini Rádió ügye

A községi képviselő-testület módosította a 2015. évi költségvetést

– Részlet
 
 
  

Igen gazdag napirenddel (26 pont) tartotta meg szerdán 33. ülését a temerini községi képviselő-testület. Többek között napirenden volt a község 2015. évi költségvetésének módosításáról és kiegészítéséről szóló határozat, a község adósságvállalásáról szóló határozat módosítása, a Lukijan Mušicki MTK-nak a Temerini Rádió magánosításával és az intézmény pénzügyvitelével kapcsolatos tájékoztatója.
...

A Temerini Rádió épülete és antennarendszere (Góbor Béla felvétele)
A Temerini Rádió épülete és antennarendszere (Góbor Béla felvétele)

Felvetődött, hogy miért nem részesült eddig községi támogatásban a Magyar Nemzeti Tanács, holott erre törvény kötelezi a községet. Azért nem, mondta válaszában a képviselő-testület elnöke, mert nem is kérték a megítélt összeget. Az sem felel meg az állításnak, hogy a jelenlegi hatalmi koalíció nem támogatja a helyi magyar közösséget. Katolikus ravatalozó épül a Nyugati temetőben és jelentős összeggel járultak hozzá a plébániatemplom padlózatának felújításához és az egyházközösség tevékenységének finanszírozásához, mondta az elnök.
Heves, olykor pártpolitikai csatározásba nyúló vitát váltott ki a Lukijan Mušicki MTK-nak a Temerini Rádió magánosításával és az intézmény pénzügyvitelével kapcsolatos tájékoztatója. A vitából kiderült, hogy Ágoston Mária, az intézmény volt igazgatónője annak idején elmulasztotta a rádió magánosítására vonatkozó eljárás elindítását, amit később már nem lehetett megtenni. Meghosszabbították ugyan a rádió működésének engedélyét, de a község nem finanszírozhatja az intézményt, amelyből, hogy mentsék az MTK vagyonát, különálló közvállalatként megalakították a községi Művelődési Központot, és ennek dolgozói (a valamikori újságírók és technikai személyzet) most önkéntes munkával készítik a rádióműsorokat. Mivel a rádiónak mintegy kétmillió dinár adóssága is van a hanghordozók gyártójának egyesülete és a zenei alkotóegyesület felé a zenei művek sugárzásának jogdíja fizetésének elmulasztása miatt, kérdéses, hogy jövőre lesz-e esélye a Temerini Rádiónak az új pályázatok kiírásakor az új frekvenciák kiosztásakor. Ha nem, megszűnik a rádió működése.
...
G. B.
Magyar Szó, 2015. októer 16, 10. o., vagy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése