2015. október 22., csütörtök

VMDK: Követeljük a Magyar Nemzeti Tanács rendkívüli ülésének összehívását

 Az MNT és a Tájékoztatási Bizottság rendkívüli ülésének összehívását követeli a VMDK

MNT Elnöke
Hajnal Jenő Úr

Tisztelt Elnök Úr!
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felszólítja  Önt, azaz a Magyar Nemzeti Tanács elnökét, hogy azonnali hatállyal hívja össze a Magyar Nemzeti Tanács rendkívüli ülését és számoljon be a  választott képviselőknek a Magyar Szóban kialakult helyzetről.

Ugyanakkor  követeljük, hogy a napilap művelődési rovata szerkesztőjének leváltásával okozott erkölcsi kár és szakmai vétség miatt egyrészt tűzze napirendre a Magyar Szó főszerkesztője, Varjú Márta eddigi tevékenységének megvitatását,  illetve a felmentéséről szóló határozatot, másrészt pedig a Magyar Szó Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testület (TJGY) elnökének haladéktalan menesztését az illető testület tagjaira végzett nyomásgyakorlás miatt.

A VMDK elnöksége


Az  MNT Tájékoztatási Bizottságának
MNT Tájékoztatási Bizottság Elnöke
Németh Ernő Úr
Tisztelt Elnök Úr!
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felszólítja  Önt, azaz a Magyar Nemzeti Tanács  Tájékoztatási Bizottságának  elnökét, hogy azonnali hatállyal hívja össze a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának rendkívüli ülését és foglaljon állást  a Magyar Szóban kialakult helyzet kapcsán.
Továbbá követeljük, hogy tűzze napirendre a Magyar Szó főszerkesztője, Varjú Márta tevékenységének megvitatását, illetve javasolja  annak  menesztését a Magyar Szó főszerkesztői posztjáról , hiszen  súlyos szakmai és megbocsájthatatlan erkölcsi hibát vétett a napilap művelődési rovata szerkesztőjének  leváltásával. Ugyanakkor követeljük, hogy kezdeményezze a Magyar Szó Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testület (TJGYT) elnökének leváltását a testület tagjaira végzett nyomásgyakorlás miatt.

A VMDK elnöksége
2015. október 22. [15:00]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése