2018. augusztus 19., vasárnap

Mindennapi Pásztorunk 20.0

Bódis Gábor

Bódis Gábor

„Liberális megmondóember” igen kevés van Vajdaságban és még kevesebb az olyan, aki annak is meri vallani magát ebben az álszent és hamis „keresztény” világban. Éppen ez a maroknyi csapat veszélyeztetné a Vučić és Orbán ölébe gömbölyödő VMSZ-elnököt?
Augusztus 20. ezúttal is előbb volt Szabadkán (Vajdaságban) mint Budapesten. Az egyik szónok Palicson, Szijjártó helyettese azt mondta: magyar felemelkedés nem lehetséges Szerbia nélkül. Ezt már a VMSZ elnökének sem sikerült überelni. Emiatt Pásztor csak Európának ment neki, Orbán után bandukolva.
„Ebben a magából kiforduló Európában, ami nyíltan létezésének alapja ellen, a keresztény értékrend ellen fordult, a magyarok józan ésszel és erős lélekkel, bátor szívvel államiságuk, elveik és magyarságuk mellett döntöttek. Szerinte erről szólt a 2018-as magyar országgyűlési választás, ami a nemzet választása volt – a miénk is, vajdasági magyaroké. Hangsúlyozta, további kihívások előtt állunk, először itthon Vajdaságban, a nemzeti tanácsi választáson, aztán pedig jövő májusban, az európai parlamenti választáson.”
Majd jött az ideológia csata:
„Legyen bennünk bátorság, hogy megvívjuk az ideológiai csatát. Mert csakis ez tarthat meg bennünket, magyarokat, magyaroknak. Európában, ahova Szent István letelepített bennünket. A szülőföldünkön, ami a mi otthonunk, és amit mindenkivel, akivel együtt éltünk és élünk évszázadok óta, a kölcsönös tisztelet és elfogadás jegyében kívánunk megtartani élhető, biztonságos otthonnak. Olyan otthonnak, amely ezeréves, eltéphetetlen gyökerekkel tartozik anyaországához. Nagy dolog az, Hölgyeim és Uraim, hogy mi ezt kimondhatjuk, képviselhetjük, mi ezt elfogadtattuk a többségi politikával és ennek mentén sikeresen tudunk érdeket érvényesíteni.”
A teljes igazság viszont az, hogy Pásztorék semmit sem fogadtattak el Vučićékkal, hanem ők nyelnek békát napról napra (Vajdaság Napja meg a többi). És ez egyre nyilvánvalóbb még a véemeszesek számára is. Csakhogy van az a pénz...
Sajátságos Pásztor ezzel kapcsolatos magyarázata is:
„A VMSZ elnöke szerint a vajdasági magyar liberálisok szeretik azt játszani, hogy a vajdasági magyarok érdekeit képviselik, ennek alátámasztására pedig felépített sajtóhadjáratokat is indítanak médiumaikban, amire jó példa a Vajdaság napja körüli történések.
Pásztor kiemelte, hogy a liberális megmondóemberek szerint ő nemzetáruló lett csak azért, mert támogatta, hogy amiként az itt élő magyarok nemzeti ünnepe augusztus 20-a, úgy a szerbeké november 25-e legyen, amikor 1918-ban kikiáltották Vajdaságnak az SZHSZ Királysághoz történő csatlakozását.”
„Liberális megmondóember” igen kevés van Vajdaságban és még kevesebb olyan, aki annak is meri vallani magát ebben az álszent és hamis „keresztény” világban. Éppen ez a maroknyi csapat veszélyeztetné a Vučić és Orbán ölébe gömbölyödő VMSZ-elnököt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése