2018. augusztus 18., szombat

Pásztor szerint felszínesek azok, akik nemzetárulónak nevezik őt a “jelentős vajdasági dátum” miatt

 

Minap belebotlottunk egy Pásztor István-interjúba, amelyet korábban a Reporter nevű lapnak adott. Sok újat nem tudtunk meg, de mindig érdekes, amikor a híres érdekvédőnk érvel.

A VMSZ és a vajdasági parlament elnöke egyebek között bejelentette, a nyári szünet után a Tartományi Képviselőház megszavazza az új ügyrendi szabályzatot, amely megakadályozza, hogy az ellenzék obstrukciót alkalmazzon (azáltal, hogy “túl sok” törvénymódosítási indítványt nyújt be).
Ily módon lehetővé válik a Vajdaság napjáról (vagy ahogy Pásztorék és a szövetségeseik mondanák: a tartomány jelentős dátumairól) szóló képviselőházi határozat gyors és zavartalan alkalmazása.
A VMSZ feje természetesen ezúttal sem mulasztotta el az alkalmat, hogy kitérjen az Orbán-kormány támogatására és a Prosperitati Alapítvány szerepére. Pásztor ugyanakkor most is fontosnak tartotta megdicsérni “kedves Ácóját”. A Vučićtyal folytatott együttműködésének köszönhetően alakult ki olyan légkör, amelyben az anyaországi támogatások felhasználásra kerülhetnek, utalt rá Pásztor. Kiemelte: a pénz csak első látásra kerül a vajdasági magyarokhoz. Voltaképpen az új munkahelyek megnyitását szolgálja, ami közös érdek.
Nyilván a “szerb-magyar közös érdekre” gondolt
(nehogy bárki is azt higgye, itt kizárólag a délvidéki magyarok megsegítéséről van szó).
Arra az újságírói kérdésre, miképpen kommentálja azt, hogy a vajdasági magyar ellenzéki pártok és a magyarországi “radikális jobboldal” nemzetárulónak nevezi őt, csak azért, mert a pártja a “jelentős vajdasági dátumok” megünneplésére szavazott, Pásztor azt válaszolta, sokan furcsán értelmezik a szólásszabadságot. Továbbá fájlalja, hogy az emberek annyira felszínesek tudnák lenni, hogy bedőlve a hazugságoknak megbélyegeznek másokat.  Holott a stigmatizációt kiváltó,
“jelentős vajdasági dátumokról” szóló képviselőházi határozat az egyik legnagyobb értéket: Vajdaság sokszínűségét tükrözi,
mondta Pásztor.
Emlékeztetőül: november 25-éről, Délvidék Magyarországtól való elcsatolásának napjáról van szó. E “jelentős vajdasági dátum” megünneplését tekintik Pásztorék a tartomány sokszínűsége egyik jelképének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése