2024. február 3., szombat

Amikor a megkereszteletlen, házasságtörő tart szentbeszédet a püspökeinknek

 

Ökumenikus istentiszteletet tartottak Magyarkanizsán a Szent Őrangyalok római katolikus templomban. A szentmisén többe között a politikusokért, vagyis a közhatalomban résztvevő képviselőkért imádkoztak – írja a Pannon RTV. 

A rendezvényen a történelmi egyházak püspökei, vezetői és pásztorai is jelen voltak. Közülük többek már az elmúlt években indultak a Vajdasági Magyar Szövetség különböző szintű választási listáin vagy jelenleg is megválasztott képviselők. Így a békéért igazi békepapok hagyományát követve tudtak többen imádkozni Magyarkanizsán.

Az eseményen beszédet mondott dr. Pásztor Bálint, aki nemrégiben ugyanúgy mint Heródes, maga is az édesapjától örökölte meg a trónt. A politikus nemrégiben vált el feleségétől, és a szentmisén is a szintén elvált, a Vajdasági Magyar Szövetség színeiben politizáló képviselő- és egyben élettársával jelent meg az első sorban. A saját maga megkereszteletlenségét többször büszkén hirdető  politikai vezető a szószékről intézett beszédet a hívekhez és a délvidéki magyarság egyházi vezetőihez.

„Nem meglepő az egyáltalán, hogy a történelmi egyházak és a politika együttműködik, hiszen ugyanaz a célunk, hogy a vajdasági magyar közösség erőben, egészségben tudjon maradni, és fejlődni tudjon itt, az ezeréves szülőföldjén.” – mondta Pásztor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése